Yeni başkan Harun Erdoğan Türk İş Rize İl Temsilciliği görevini yürüten, Tek Gıda İş Sendikası Rize şube Başkanı Ziya Aksoy’dan görevi devraldı. Düzenlenen basın toplantısında Ziya Aksoy’a hizmetleri için teşekkür eden Erdoğan, hediye takdim etti.

Yaptığı açıklamada, kendisini göreve layık gören Türk-İş Genel Başkanına teşekkür eden Erdoğan, " Buradaki temsilcilerimiz ile birlikte bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Rize'ye hizmet yapacağımıza, yıkıcı değil yapıcı olacağımıza, her türlü görüşe ve eleştiriye açık olacağımıza söz veriyoruz." dedi.

Şu an önlerinde bekleyen bazı sorunlar olduğunu belirten Erdoğan, 'Kıdem Tazminatı' konusunda Türk-İş Genel Başkanı ve Yönetim Kurulunun yapmış olduğu çalışmalar sonunda bu sorunun artık çözüme kavuştuğunu söyledi.

Gündemlerinde ki en önemli konulardan biri olan, taşeron çalışanlar konusunda ise Erdoğan şu ifadelerde bulundu; "Biz taşeron arkadaşlar adına yetkililere ve tüm siyasi partilere şunu söylüyoruz; sadece aradaki müteahhitlerin kaldırılmasını istiyoruz. Taşeron arkadaşlarımız direk olarak kendini devlete yakın hissetsin. Aynı ücretlerle aynı şartlarla kadro istiyoruz. Ben bu sorunun 2 aylık bir süreç içerisinde halledilebileceğine inanıyorum. Bu konuda tüm taşeron arkadaşlar adına devletimizden ve hükümetimizden yardım istiyoruz. Taşeron konusunun tümden çözülmesi gerekiyor. Çünkü taşeron arkadaşları işe alındığı zaman devletin maliyetli makinelerini bu arkadaşlara veriyoruz. Bunun kadrolu çalışan elemanlardan bir farkı yoktur. Türk-İş olarak bu sorunun çözüme kavuşmasını istiyoruz."

Erdoğan, gündemlerinde ki bir diğer konunun da 'Bütün Şehir Yasası' olduğunu söyledi. Erdoğan bu yasaya karşı olmadıklarını ifade etmesiyle birlikte, köylülerin bu konuda büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi. Eski köy idarelerinin kalmasından yana olduklarını belirten Erdoğan, " bizim köylerde, yaylalarda ve mezralarda yaşayan vatandaşların devlet tarafından tek güvencesi 'Köy Hizmetleri'dir. Bizim köylümüz 'Köy Hizmetlerinin' sarı kamyonunu köylerinde görmediği zaman kendini devlete yakın hissetmiyor. Özellik bizim buralarda, kırsal alanlarda İl idareli kalktığı zaman büyük sıkıntılar yaşanıyor." dedi.

Erdoğan, Rize'de böyle bir göreve gelmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu ve sendika olarak görevlerini iyi yapmalarının sadece işçiye değil işverene de büyük katkısı olduğunu söyleyerek konuşmasını noktaladı.