Siirt Üniversitesi (SİÜ) ve eş başvuru sahibi Siirt Ticaret ve Sanayi Odası’nın (STSO) beraber yürüttüğü “Kayıtsız Kalmayın” projesi kapsamında kayıtlı istihdamın teşviki konusunda farkındalık yaratmak amacıyla sosyal güvenlik semineri düzenlendi.
Abdulhakim Ayten Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Siirt Sosyal Güvenlik Kurumu Denetmeni Cihan Yıldırım tarafından öğrencilere yönelik bilgilendirme yapıldı. Seminer SGK tarafından “Kayıtlı İstihdamın Teşviki” konulu proje için hazırlanmış video gösterisi ile başladı. Gösterimden sonra Sosyal Güvenlik Uzmanı Yıldırım, sosyal güvence hakkında bilgiler paylaşarak, sosyal güvencenin bireyleri bazı risklere karşı koruduğunu kaydetti.
Daha sonra sigortasız çalışanlar nelerden yararlanabileceği, kayıtdışı istihdam türleri, kayıt dışının en çok hangi mesleklerde daha fazla olduğu, kayıt dışılığın nedenleri, sigortasız çalışanlar nelerden mahrum kaldığı konularında öğrencileri bilgilendiren Sosyal Güvenlik Uzmanı Yıldırım, sosyal güvencenin önemini vurguladı.
Seminer öğrencilerin Yıldırım’ a sorular yöneltmesiyle son buldu.