Şırnak’ın Cizre ilçesinde Engelsiz Hayat Derneği tarafından Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
Cizre ilçesinde Engelsiz Hayat Derneği tarafından Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte engelliler, yetkililerden kendilerine sahip çıkmasını isterken, 25 engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı. Cizre Engelsiz Hayat Derneği’nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte, Cizre Kaymakamlığı tarafından tahsis edilen 25 tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde konuşan ve kendisi de bedensel engelli olan Cizre Engelsiz Hayat Derneği Başkanı Gülizar Ölmez, ilçede engellilerin daha rahat hareket edebilmesi için gerek ulaşımda gerekse diğer alanlardaki fiziki engellerin ortadan kaldırılmasını ve yetkililerin bu konuda kendilerine destek ve yardımcı olmasını istediğini belirtti. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile toplanıp bir araya geldiklerini belirten Ölmez, ”Ancak bir türlü sorunlarımız çözüme kavuşmuyor. Gerçekten engelsiz bir hayat yaşamak istiyoruz. Maalesef o engelsiz hayatı yaşayamıyoruz, engeller önümüzden kalkmıyor. Bugün vesilesi dile getirmek istediğimiz çok şey var ancak her şeyi de bugüne denk getirmek istemiyorum“ dedi.
Böyle anlamı bir günde mülki idare amirlerini yanlarında görmediklerinden dolayı sitemini dile getiren engelli vatandaşlardan Nurettin Gasır ise ülkenin, ilçenin ve kendilerinin sıkıntılarının olduğunu ama en azından böyle bir günde bir araya geldikleri için mutlu olduklarını söyledi. Gasir, "Ulaşım, konaklama, tedavi konularında çok ciddi sorunlar yaşıyoruz. Engelli biri hastaneye gitmek istediğinde binebileceği asansörlü bir belediye otobüsü yok. Parka gitmek ister ama parkın bütün giriş çıkışları demir bariyerlerle kapatılmış. Yeni yapılan yollarda mevcut olan yerlerde bozulmuş. Engel diye bir şey yok çünkü engel biziz. İnsan engel olmadığı müddetçe dünyada hiçbir engel kalmayacaktır. Onun için sorunlarımızı dile getirmek için keşke yetkililer de bizimle olsaydı" diye konuştu.
Aile Sosyal Politikalar ilçe müdürlüğünde yapılan etkinlikte bazı kurum müdürleri de günün anlam önemine binaen kısa konuşmalar yaptı. Yapılan konuşmalarından sonra Cizre Kaymakamlığı tarafından tahsis edilen 25 tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Etkinlik, engellilerin canlı müzik eşliğinde kendi seslendirdikleri şarkı ve türkülerle son buldu.