Şırnak’ın Cizre ilçesinde Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesi’nde yapılan yangın ve tahliye tatbikatı gerçeği aratmadı.
Şırnak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Cizre Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesi’nde çalışan personeli olası bir afet ve acil duruma hazırlamak, bilinçlendirmek ve ekip çalışmasının bilincini pekiştirmek amacıyla yapılan yangın ve tahliye tatbikatı, hastane yöneticilerinin ve çok sayıda personelin katılımıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Hastanenin Sivil Savunma Birimi’nin organize ettiği ve gerçeği aratmayan tatbikatta hastane personelinin çok dikkatli olmaları dikkat çekti. Tatbikatta, senaryo gereği hastanenin bodrum katı girişinde çıkan yangınla ilgili “Kırmızı Kod” alarmı verildi. Hastane, itfaiye, kurtarma ve emniyet kılavuz servislerinin olaya müdahalesi ve tahliyesi itfaiye ve ilgili personeller gelene kadar devam etti. Ekipler tarafından hastane bahçesinde kurulan sahra çadırına çeşitli sevk, tahliye ve kurtarma yöntemleri kullanılarak ilk müdahaleleri yapılmak üzere personellerin binadan tahliyesi yapılarak, hastane çocuk servisi, çocuk yoğun bakım ünitesi, erişkin yoğun bakım ünitesindeki hastalar da ivedi bir şekilde tahliye edildi. Arşiv deposundaki önemli dosyalar da hastane dışındaki güvenli bir yere çıkarıldı. Tatbikat başarıyla tamamlandı.
Hastanenin Başhekimi Op. Dr. Mehmet Hidayetullah Erzen, “Bu tatbikatın amacı, Afet ve acil durumlarda personelin krize ivedi ve planlı bir şekilde müdahale etme kabiliyetini hem test etme hem de bu konuda eksiklerimiz görmekti. Bugün de başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik. Emeği geçen personellerimize ve tatbikatı baştan sona takip eden basın mensubu arkadaşlarımıza da teşekkür ederim” dedi