Şırnak’ın Cizre ilçesi, son günlerde sağlık alanında yapılan başarılı ameliyatlarla adından söz ettirmeye başladı. İdilli 2 hasta, ilçede yapılan başarılı ameliyatlarla sağlıklarına kavuştu.
Terör ve toplumsal olayların son bulduğu, huzur ve güvenliğin sağlandığı Cizre, son günlerde sağlık alanında yapmış olduğu başarılı ameliyatlarla adından söz ettirmeye başladı. 40 yıldır kalça kireçlenmesi ve 12 yıldır ciddi ağrıları ve kısmi felç olan 45 yaşındaki İbrahim Ögel ile 5 yıldır kireçlenme nedeniyle ağrıları olan 60 yaşındaki Fehime Babayiğit, Cizre Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Dr. Bangin Bekir Candan’ın yapmış olduğu başarılı ameliyatla sağlıklarına kavuştu.
Açıklamalarda bulunan Candan, “Daha önce hastanede yapmış olduğumuz başarılı ameliyatların basın yayın kuruluşları tarafından yayımlanması ile birlikte haberdar olan hastalar hastanemize çevre illerden de başvuru yapmaya başladı. Hastanemiz sevk eden hastane konumundan çıkıp, sevk alan hastane konumuna gelmiştir. Cizre Devlet Hastanesi’nde ortopedi alanında aynı gün içerisinde iki büyük başarılı ameliyat yapıldı. Bu ameliyatları önemli kılan nokta hastaların İdil ilçesinden gelmiş olmasıdır. Hastanemizde büyük ameliyatların yapılabildiği artık çevre illerden de duyulmaya başlandı. Bundan daha önce yapılan ameliyatların başarılı bir şekilde olması ve medya kanalı ile insanlara duyurulmasının büyük payı var. Artık insanlar Cizre Devlet Hastanesi’ni bir umut ışığı olarak görebiliyor. Hastanemiz artık çevre illere sevk yapan hastane konumundan çıkmış olup çevre illerden hastaların geldiği bir hastane olmaya başladı” dedi.
40 yıldan bu yana kalçasındaki ağrılar nedeniyle çok sayıda hastaneye başvurduğunu ancak hiçbir hastanenin kendisini ameliyat etmediğini anlatan İbrahim Ögel ise, “Ben yıllardır bu acıyla yaşamımı sürdürmeye çalışıyorum. Tedavi için başvurduğum bütün doktorlar beni ameliyat etmek yerine, ‘Sakat kalıp, evde kalacağına böyle idare et’ dediler. Kısmi felç olduğum için yürümekte ve ayakta kalmakta zaten çok zorlanıyorum. Bunlara kalçamdaki rahatsızlık ve ağrılarda eklenince yürüyemez hale geldim. Ama Cizre Devlet Hastanesi ortopedi doktorunun başarılı ameliyatlar yaptığını duyunca ameliyat olmak için hastaneye başvurdum. Ameliyattan sonra ağrılarım kesildi. Ağrısız ve acı çekmeden artık yürüyebiliyorum” diye konuştu.
Yaklaşık 4 yıldır dizindeki ağrılardan dolayı büyük acılar çektiğini ve yürümekte zorlandığını belirten Fehime Babayiğit ise, “Birçok doktora başvurdum ama dizimdeki ağrılardan kurtulamadım. Cizre’ye iyi bir ortopedi doktorunun geldiğinden haberdar olunca buraya gelip ameliyat için hastaneye başvurdum. Doktor ameliyatımı başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Doktorun bize verdiği güven ve yapmış olduğu başarılı ameliyat sayesinde dizimdeki ağrılardan kurtulup rahat bir şekilde artık yürüyebiliyorum” ifadelerinde bulundu.