Sivas Cumhuriyet Üniversitesi işten çıkarılan 15 güvenlik görevlisiyle ilgili bazı yayın organlarında çıkan haberler üzerine açıklama yaptı.
Üniversiteden yapılan açıklamada, "Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde görev yapan söz konusu 15 güvenlik personelin, Teknik Şartname’de belirlenen ’Elemanlarda Aranan Vasıflar’ kısmındaki nitelikleri taşımadıkları tespit edilmiştir. Bu şartnamede güvenlik görevlisi olarak alınacak elemanların en az lise mezunu olmaları, erkeklerin askerliğini yapmış olmaları ve çalışmalarını engelleyecek fiziki bir özürlerinin bulunmaması şartlarını taşımaları gerektiği belirtilmiştir. Halbuki işten çıkarılması söz konusu olan 15 güvenlik görevlisinden 10’unun ortaokul mezunu olduğu, 4’ünün askerliğini yapmamış oldukları ve birinin de yüzde 55 engelli olduğu tespit edilmiş ve adı geçen 15 elemanın görevleri 17 Ekim tarihinde sona erdirilmiştir." denildi.
Açıklamada, işçilerin şartnameye uygun olmayarak işe alınmasına neden olan güvenlik şirketi hakkında da yasal işlem başlatılacağı belirtildi.