Sivas’ta yeni kurulan Demirağ Organize Sanayi Bölgesine yatırımcıların ilgisi artıyor. Kentte faaliyet gösteren Gök Grup yeni kurulan OSB’de yük vagonu imalatı yapacak.
Gök Grup Genel Müdürü Nurettin Yıldırım, TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan ile birlikte Sivas Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım ile görüşen Nurettin Yıldırım, yapacakları yatırım hakkında bilgiler verdi.
Nurettin Yıldırım, Gök grup olarak 1. Organize Sanayi Bölgesinde demir yolu sektörü üzerine imalat yaptıklarını belirterek, "Demirağ OSB’de kuracağımız fabrika için 100 dönüm yer talebinde bulunduk. Bu fabrikamızda Avrupa standartlarında yük vagonu imalatı yapacağız. Türkiye’de ilkler arasında yer alacak bu tesisimizde yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlayacağız." dedi.
Sivas Ticaret Odası Başkanı Osman Yıldırım ise yatırımcıların Demirağ OSB’yi tercih etmesinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Yıldırım, Sivas’ın özel sektör yatırımlarıyla yeniden demiryolu şehri haline geleceğine inandıklarını belirtti.
(UY-SK)