Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Davut Gül başkanlığında gerçekleştirildi.
Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde gerçekleşen toplantıda Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam sunumunun ardından konuşan Vali Davut Gül, uyuşturucu ile mücadele konusunda Türkiye’de önemli çalışmalar yapıldığını ifade etti. Uyuşturucu ile ilgili üç temel unsur olduğuna dikkat çeken Gül,"Birincisi vatandaşların uyuşturucu ile tanışmaması, ikincisi isteyerek yâda istemeyerek bu maddeye bağımlı olan insanların tedavi süreçleri, üçüncüsü ise tedavisi biten insanların topluma entegre edilmesidir" dedi.
Uyuşturucu kullanımının önüne geçilmesi için birtakım çalışmalar yapıldığını vurgulayan Gül,"Bu işin yaşı yok. Polisiye tedbirlerin yanı sıra gençlerimizin meslek edinmesi ve iş sahibi olabilmeleri yönünde projeler hazırlanması gerekiyor. Tedavi süreçleri tamamlanan gençlerimizin İŞ-KUR aracılığı ile meslek sahibi olması gerekiyor. Meslek edinmeyle ilgili proje hazırlarken sağlıklı ve ileriye dönük sektör seçimi yapmak isabetli olacaktır" diye konuştu.
Toplantıya ali Yardımcısı Ömer Kalaylı, İl Sağlık Müdürü Dr. Adil Kaya, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Davut Vecdi Ersöz, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut ile kurulun diğer üyeleri katıldı.