Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde, yeni sezon çalışmaları tamamlandı.
Yapılan çalışmaları yerinde incelemek için Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya ve İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ni gezdi.
Çalışmaların son durumu hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya,"Sivas’ın parlayan yıldızı, Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi’nde yeni sezon için yapılan hazırlıkları yerinde inceledik. Merkezimizde 20 teknik personel olmak üzere toplam 100 kişi ile yeni sezon hazırlıklarını tamamlayarak, Sivas’tan ve şehir dışından gelecek kayak severleri ağırlamak için çalışıyoruz. Merkezimizde yeni sezonda karlama sistemlerimiz çalışıyor. Artık kar yağmasa bile hava sıcaklığının eksi 5 dereceye düşmesi pistlerin karla kaplanmasına yetecek. Bu da merkezin altyapısının güçlü olduğunu ve Yıldız Dağı’nda kayak yapmak için herhangi bir eksiğin olmadığını bizlere gösteriyor" dedi.
Kayak severleri Yıldız Dağı’na davet eden Kaya,"Yıldız Dağı’nda kalmak isteyen vatandaşlarımız için otellerimiz var. Bölgede bu otellerin sayısının artırılması gerekiyor. Yıldız Dağı’na hem Sivas’tan hem de Sivas dışından otel ve yatırım yapmak isteyen iş adamlarımızın talepleri söz konusu. Önümüzdeki yıllarda bölgedeki yatak sayısını artırarak Sivaslı vatandaşlarımıza ve ülkemizdeki kayak severlere en iyi hizmeti vereceğiz. Gittiğimiz her platformda Sivaslılar bize, Yıldız Dağı’nda sezonun ne zaman açılacağını soruyorlar. Tabi ki bu ilgi burada kayak yapmanın güzelliğini yaşamış olmaktan geliyor. Bütün Sivaslıları ve kayak severleri, tarihini önümüzdeki günlerde duyuracağımız yeni sezon açılışı için, Yıldız Dağı’na davet ediyoruz. İnşallah yeni sezonu açılışını, vatandaşlarımız ve ilimizin değerli protokolü ile gerçekleştireceğiz. Karın getirmiş olduğu bu güzelliği hep birlikte yaşayacağız" diye konuştu.