Rize’nin sevilen yüzü, uzun yıllar bürokraside başarılı bir şekilde görev yapmış TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a, Erdoğan Ailesine ve aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri olan hemşerisi Fahri Kasırga gibi bir çok üst düzey bürokrata da yakınlığıyla bilinen 26.Dönem İstanbul 1. bölge Milletvekili  Adayı Mehmet Hüsrev'in bulunduğu görevlerinden yakın zamanda istifa ederek erken genel seçimlerde tekrar milletvekili adaylığında bulunacağı belirtildi.

Mehmet Hüsrev Kimdir?

24 Şubat 1968 yılında Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdu. 
İlk, orta ve lise öğrenimini Çayeli'nde tamamlandı. 1991 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mühendis olarak mezun oldu. 
1991-1992 yıllarında Milli Eğitim Bakanlığı Çayeli İmam Hatip Lisesi'nde İngilizce öğretmeni olarak görev yaptı. 1993 yılında ÇAYKUR'da mühendis olarak çalıştı. 1993 yılı sonunda Türk Standardları Enstitüsü'nde (TSE) mühendis olarak göreve başladı. Mehmet Hüsrev; TSE'deki 22 yıllık çalışma sürecinde farklı birimlerde uzman, temsilci, müdür yardımcısı ve müdür olarak görev yaptı. 
Yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda inceleme ve belgelendirme denetimlerinde görev aldı. 

İstanbul Üniversitesi'nde sosyoloji alanında yüksek lisans eğitimine devam eden Hüsrev, son olarak TSE Marmara Bölge Koordinatörlüğü ve TSE Merkez Başkanlığı görevlerini yürüttü.