AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı katıldığı TV programında genel seçimler öncesi parti teşkilatının çalışmalarını, aday adaylık sürecini, Havaalanı ve lojistik merkez gibi büyük projeleri ve belediyenin projelerini değerlendirdi.

Aday adaylık sürecini değerlendiren İl Başkanı Avcı AK Partinin aday belirlerken milletle siyaset yapabilen adayları gündeme taşıdığını belirterek, “AK Parti Türkiye’de çok önemli bir paradigmayı yıkmıştır. Ahbap çavuş ilişkileriyle değil, sadece milletle kontağını düzgün kuran ve milletle siyaset yapabilme becerisine sahip aday adaylarını gündeme taşımıştır. Biz bundan sonrada genel merkezimizin tavrının bu şekilde olacağı kanaatindeyiz.

“Çaykur işçi alımında haklı”

Özellikle kamuoyunda merakla beklenen ÇAYKUR’un 3.500 mevsimlik işçi alımı ile ilgili süreç hakkında da açıklama yapan Başkan Avcı, ÇAYKUR yönetiminin endişeleri var, işine yarayacak elemanlar almak istiyor bu konuda da ÇAYKUR haklı dedi. Avcı:Genel Müdürümüz birkaç kez bu konu ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Buradaki problem şu; bugüne kadar normalde bu problemin çözülmüş olması gerekiyordu. Çaykur’un bazı endişeleri var. Bu endişelerde de ben Çaykur’u son derece haklı buluyorum. Eğer siz özellikle ağır iş gücüyle çalıştıracağınız işçiye bir cinsiyet belirleyemez iseniz alacağınız işçi ile ilgili ciddi problemler yaşarsınız. Mesela bir bayanın yüklemede çalışması normal bir iş midir? Değil. Çaykur haklı olarak diyor ki ben bunu belirleyebilmem gerekiyor. Yoksa aldığım bayanların hepsini masa başında çalıştırmak zorunda kalacağım. Bu kesinlikle cinsiyetçi bir bakış açısı değil. Sadece işin niteliğine göre bir bakış açısıdır. Bunula ilgili Çaykur İşkur ile yaptığı görüşmelerde bir sonuç alamadığı için şuanda bir yönetmelik değişikliği yapma söz konusu, o bekleniyor. KPSS meselesi de yine İşkur’un bahsedilen nitelikte elemanlar var; Ziraat mühendisi, Orman mühendisi gibi. İşkur diyorsa bunları alırken siz KPSS’siz alamazsınız, bunlarla ilgili değişiklik yapılmaya çalışılıyor.

Bizim tavrımız şudur kesinlikle hiçbir adaletsizliğe muhatap olmaksızın kura yöntemi ile noter huzurunda ama bu evsafı da belirleyerek. Bu evsaf belirlemede alınacak personelin Çaykur’a yük olmaktan başka bir faydası olamaz. Kurumumuza sahip çıkmamız lazım. Neredeyse bölge finansının büyük bir bölümünü oluşturuyor. Bu kuruma sahip çıkmamız lazım. Örneğin 40 yaş üstü almayalım diyor Çaykur ordada haklı. Bu konuda biz Çaykur’un arkasındayız. Ve bakanlıkla yaptığı girişimlerde de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Buradaki kafa karışıklığı budur. Çaykur alacağı personel konusunda bir evsaf belirlemek istiyor bunun karşısında ise İşkur’un bizim yönetmeliklerimiz gereği şöyle olması mahsurludur yönetmeliklerimize uymaz gibi çıkışları vesilesi ile durum bu aşamadadır. İki kurum görüşmeleri sürdürüyorsa gerekli açıklamalar yapılacaktır. Mayıs öncesinde bu işin bitmiş olması gerekiyor. Çünkü sezona giriyoruz Çaykur’un bu personele ihtiyacı var.

Bir tek kişi bile partinin tavassutu ile işe girmeyecektir, noter huzurunda 3500 kişinin alımının tamamı bu yolla yapılacak.”

 

“7 Nisandan sonrada 23 aday adayımızla sahada olmak istiyoruz”

Aday adaylık süreci boyunca aday adaylarının hiçbir polemiğe mahal vermeden çalışmalarını yürütmesinden dolayı duyduğum memnuniyeti dile getiren İl başkanı Avcı , “23 aday adayımızın hepsine de canı gönülden teşekkür ediyorum. Hiçbir şekilde birbirlerine sataşmadan, birbirlerine rakip olmalarına rağmen bu rekabeti tatlı bir şekilde sürdürdükleri için kendilerine şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum. İnşallah 7 Nisana kadar bu süreci aynı şekilde tamamlayacağız. Biz seçimi hep birlikte yapmak istiyoruz. Bizim üç tane adayımız olabilir ama 23 tane aday adayımız var. Bu aday adaylarımızın tamamıyla birlikte bir seçim yapmak istiyoruz. AK Partiye yakışanda budur.”

“Milletle birlikte siyaset yapacağız”

Göreve geldikten sonra bütün AK Parti potansiyelini sahaya yansıtmak  için  çalışmalarını sürdüklerini belirten İl Başkanı Avcı, “Özellikle profesyonel propagandanın başlayacağı döneme kadar olan süreci çok iyi bir şekilde değerlendirmek istiyoruz.  Teşkilatımızın antrenmanlı bir şekilde seçimlere girmesini arzuluyoruz. Mahalle yönetim kurulu toplantılarımız yapıyoruz. Mahalle yönetim kurulu toplantılarını AK Partiden başka düzenli bir şekilde yapan yoktur. Çünkü bütün sahaya hakim, sahanın sorunlarını bilen çözüm üretme potansiyeli olan, vatandaşla iletişmişini düzgün olan dirençli bir teşkilat yapısının sahada hakim olmasını istiyoruz. Milleti merkezine alan, milletle birlikte siyaset paradigmasını belirleyen siyasi parti hüviyetimizi aynı şekilde devam ettirip daha yüksek noktalar taşımak istiyoruz.”

“954 sandıkta 6 bin 200 kişi aynı anda toplandı”

İl başkanı Avcı  “Sandıklara sahip çıkıyoruz” toplantıları kapsamında Rize’de 954 sandıkta seçim provası yaptıklarını belirterek,  “Seçimden önce 954 sandıkta toplantı yapabilen bir partiyiz biz. Ve 6 bin 200 kişiyle toplandık. Bu kadro seçimde de aynı şekilde sandıkların başında olacaktır. Yine Cumartesi günü saat 11:30 İsmail Kahraman Kültür merkezinde bütün mahalle ve köy başkanlarımızı topluyoruz. Ve köy ve mahalle başkanlarımıza eğitim vereceğiz.”

 

 “Biz hep icraatlarımızla ön plana çıktık”

Seçim sürecini değerlendiren İl başkanı Avcı, “Biz polemikle gündeme gelen bir parti değiliz. 2002’den bu yana Rize’ye kazandığımız icraatlarımız var. Biz hep icraatlarımızla ön plana çıktık. Bu seçimde de icraatlarımızla ön plana çıkacağız. Bizim gücümüz bugüne kadar yaptığımız icraatlardadır.” İfadelerini kullandı.

İl başkanı Avcı  projelerin son  durumu  hakkında bilgi verdi

Rize’deki yatırımları ve projeleri değerlendiren Avcı şu bilgileri verdi; “Geçen hafta Ankara’da görüşmelerimiz oldu.  Havaalanı meselemiz var, son derece yolunda gidiyor. Biz bugüne kadar vermiş olduğumuz sözlerin tamamını yerine getirmiş bir partiyiz. Havaalanı sözünü de sayın cumhurbaşkanımız Rize cumhuriyet meydanında vermiştir. Havaalanıyla ilgili çalışmalar şu anda devam ediyor. Lojistikle ilgili üniversitemizin yapmış olduğu çalışma üzerinden bakanlığımız hazırlıklarına devam ediyor. Lojistikle ilgili bir sorunumuz yok. Ardeşen Ayder arası duble yol yapmak istiyoruz. Bunun çalışmasını da başlatacağız. Salarha tünelinin ihalesini çok kısa bir zaman zarfı içerisinde yapıyoruz. Varda suyu projesi son derece pozitif bir şekilde devam ediyor. Bu hafta sonu belediye başkanımız milletvekillerimiz ve ben bir toplantı yaparak  çıkarılan projeyle ilgili  kararı verdikten  sonra en kısa zamanda Isırlığı da ihaleye çıkarıyoruz. Milli parklar müdürlüğümüze de yeni  bir bina yapacağız.”

10 Numara Projelerinin Alt Yapıları  Hazırlandı

Son olarak belediyenin projelerine değinen İl başkanı Avcı belediyenin 10 numara projelerinin bir anda yapılacak projeler olmadığını bu projelerin yapılabilmesi için ciddi bir alt yapı çalışmasının yapılması gerektiğini ifade etti. İl başkanı Avcı, “Büyük projelerin uzun süreli fikir altyapıları vardır. Bu çalışmalar üç beş ayda yapılacak projeler değildir. Meydan projesinin başlamamasının tek sebebi var; yaz aylarında trafiği tıkamak istemememizdir. Son baharda meydan projesiyle ilgili çalışmalar başlıyor. Isırlıkla ilgili ihaleye çıkıyoruz. Salarha tüneli  yakında ihaleye  çıkıyor. Terminalden Pehlivantaşı’na  kadar olan bölgenin duble yol  yapılması ve güney  çevre yoluna bağlanması  birde Atmeydanı mahallemizden  Dağbaşına ve oradan da Yolveren’e  inen yolun ihalesi  yapıldı. Kuzey güney  birleşmesi dediğimiz proje de buydu. Bununda son noktasına geldik. 10 numara projelerin 4 tanesinin alt yapısı hazırlandı. Sahildeki külliye ile ilgili bütün alt yapı hazırlandı, yakında orası doldurulacak ve orada bir cami projesi yapılacak. Teleferikle ilgili istimlak çalışmaları tamamlandı. Çay  çarşısının parası  ve projesi hazır. Sahilde yapacağımız alana göre yer tahsisi yapacağız. Yani belediyenin 10 numara projelerinin altı yedi tanesi şu anda hazır ve ihale edilebilir durumda . inşallah  kısa bir süre içerisinde de başlayacaklar. Ben belediyemizin iyi çalıştığını düşünüyorum. Belediye başkanımız ve yönetimi çalışmaları son derece titizlikle takip ediyor.”