Sabah saatlerinde özel uçakla Trabzon’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,buradan karayolu ile Rize’ye geçti. Rize’de oluşturulan kontrol noktasındaki polislerle selamlaşan Bakan Soylu, narkotik köpeği Hektor’u severek, polislerle fotoğraf çektirdi. 
Ardından Rize'deki muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelen Bakan Soylu, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın, açıklamalarına tepki gösterdi. Bakan Soylu, “Aynı şaşkınlıkları devam ediyor. Aynı öfkeleri, kinleri devam ediyor. Ne kadar gizlemeye çalışırlarsa çalışsınlar aynı garezleri devam ediyor. Deniz Baykal’ı gördünüz. Deniz Baykal, sana söylüyorum; ben İçişleri Bakanıyım. Sen referandumla uğraşacağına sana tuzak kuranlara ait bir, iki cümle söyle de milletin gönlü rahatlasın yahu. Kendisini savunamayan bir adamdan memlekete ne fayda gelir? Haydi söyle. Ben söyleyeyim. İçişleri Bakanı olarak söylüyorum. Yüreğin yetiyorsa İçişleri Bakanlığı’na gel, Kemal Kılıçdaroğlu’yla sana kaset kumpasını kim kurdu gösterelim. Onların elinin altında oyuncak olmayın ve bu millete ayıp etmeyin. İftira atmayın. Senin aklın bu saate kadar bu işlere ermemişse, peygamber efendimizi alet edecek, bu işlerle ilgili de konuşacak hale düşmemeni isteriz. Ayıptır. Kutsallar üzerinde değerlendirmelere gitmemeni isteriz. Bu yanlıştır” diye konuştu.

“Yaklaşık 700 PKK ve KCK'lının şehir bağlantıları gözaltına alındı”
Lice’de 7 binin üzerinde güvenlik gücüyle terörle mücadelenin sürdüğünü dile getiren Bakan Soylu, “Terörle mücadelemiz topyekûn devem etmektedir. Bunu sağlayan ve gerçekleştiren irade dimdik ayaktadır. Evlatlarımız orada. Lice’de 7 binin üzerinde evladımız terörle mücadeleyi kırsal alanda sürdürüyor. Şu anda 30’un üzerinde operasyon var. Arkadaşlarımız birazdan açıklayacak. Yaklaşık 700 PKK ve KCK'lı teröristin şehir bağlantıları tespit edildi ve hepsi gözaltına alındı. Devlet, milletin ortaya koyduğu iradeyle çalışmaya aynı kararlılıkla devam etmektedir. Terörle mücadelemiz sürecek. Ama terörizmle de mücadelemiz devam edecek. Sadece teröristle mücadele etmiyoruz. Sosyal planda, ekonomik ve kültürel planda bütün adımlarımızı atıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, şehit aileleriyle bir araya geldi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 18 Mart Çanakkale Zaferi 102. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen ‘Şehitleri Anma’ yemeğine katıldı. Şehit ve gazi aileleriyle bir araya gelen Bakan Soylu, sadece teröristlerle değil terörizmle de mücadele ettiklerini kaydederek, “Bu terör belasıyla yaşamak, ülkede yaşayan hiçbir ferdi için kabul edilebilir, razı gelinebilir bir şey değildir. Sizlere şunu söylemek isterim; Kıymetli Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, Başbakanımızın direktifleriyle, milletvekili arkadaşlarım, bakan arkadaşlarım ve askeri, polisi, güvenlik korucusu hep birlikte mücadele ediyor. Terörle mücadelede ülkem bugün hiç olmadığı kadar sona yaklaşmıştır. ‘Girilmez’ dediklerini bütün inlerine girilmiştir. Evlatlarımız ne kar ne de soğuk dinlemektedir. Eksi 30 derecede operasyon yapan, nöbet bekleyen o gençlerimizin gözlerindeki kararlığı, inancı ve inadı her birinizin görmesini isterdim. Kişisel kanaatim odur ki; bu evlatlarımız orada hepinizin dualarıyla bir muhafazayla karşı karşıyadır. Askerimiz, polisimiz, jandarmamız hep birlikte omuz omuza bu mücadeleyi vermektedir. Çok şükürler olsun büyük ve zengin bir devletimiz var. Terörle mücadelede hiçbir eksiklik hissettirmeyen bir devletimiz var. Sadece teröristle değil terörizmle de mücadele etmekteyiz. En kısa sürede Türkiye bu meselenin üstesinden gelecek ve bu ülkenin bütün yaylarında, bütün sokaklarında ve bütün evlerinde huzur hakim olacaktır” diye konuştu.