Kısa bir zaman önce Türkiye Genelinde adını “memleket sevdalıları” olarak koyan bir grup eski DYP, DP, ANAP ve diğer partilerden oluşan eski siyasetçi, bakan, milletvekili, il başkanı ve ilçe başkanları siyasette yeni bir oluşum için toparlanma ve birlikte hareket etme kararı almışlardı.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde toplantı ve çalışmalarını yürüten Çoban Ateşi hareketi grubu geçtiğimiz günlerde Adana, Çanakkale, Antalya ve gelecek ayda İzmir’ de gitmeyi planlıyorlar. Çoban hareketi lideri eski bakanlardan Rıfat Serdaroğlu hareketi ve hareketin amaçlarını anlatmak için Rize’ deydi.

Rize’ de bazı STK’ ları ziyaret etti. İlk olarak Tek Gıda İş Sendikası Rize Şubesini ziyaret eden Rıfat Serdaroğlu ve beraberindekiler, ardından Türkiye Emekliler Derneği Rize Şubesini ve Esnaf Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy’ u ziyaret ettiler.

Tek Gıda İş Sendikası Rize Şubesi ziyaretinde konuşan Rıfat Serdaroğlu, “Cumhuriyet tarihimiz ve Anayasa biliminde şimdiye kadar görmediğimiz bir yönetim yaşıyoruz. Emperyalist devletlerin sömürgecilik döneminde uyguladığı, dikta yönetimlerindeki yetkiler ile donatılmış bir “Başkanlık” sürecindeyiz. Tüm bu olumsuzluklar, iktidar partisinin planlayarak-bilerek yapılan uygulaması sonucu oldu” dedi.

Muhalefet Partileri de bu çöküşü engellemeyerek, suça ortak olduğunu kaydeden Serdaroğlu,“Türk Siyaseti öyle bir hale geldi ki, iktidara gelmek istemeyen, bundan adeta ödü kopan muhalefet partileri ve hesap vermekten korktuğu için koltuğa sıkı-sıkı yapışan bir iktidar partisi var. Ne milleti düşünen var ne hizmeti! Milletin parasıyla yapılan her hizmet “soygun” aracı olarak kullanıldı. İktidar ne kadar gizlemeye çalışırsa çalışsın, yandaş basın ve televizyonlarla ne kadar saptırmaya gayret ederse etsin, ekonomik sıkıntı insanımızı ezmeye yokluğa ve açlığa her gün biraz daha fazla itmektedir. Yani mızrak artık AKP çuvalına bile sığmamaktadır. İktidar dünyadaki en yüksek faizle dolar arasa da borçları çevirmekte çok zorlanmaktadır. Dış politikada AKP’nin kişisel hırsları, İslam dünyası liderliğine oynamak gibi hayalleri, stratejik derinlik adlı saçmalıkları, Eş başkanlık rüyaları çevremizde tek dost bırakmamıştır” dedi.

Serdaroğlu, “İşte “Çoban Ateşi” adını verdiğimiz, demokratik halk hareketi bu görev için başlatılmıştır.Çoban Ateşlerini tüm Atatürkçüler, tüm demokratlar, tüm vatanseverler, tüm milliyetçiler, tüm mütedeyyin insanlar, çağdaş gençliğimiz ve kadınlarımızın büyük desteğiyle yurt satına yayıyoruz. Türk Vatanı ortak paydasında, Anayasamızın ilk 6 maddesini yüreğine, kafasına yerleştiren her vatandaşımızı “Çoban Ateşine” katılımlarıyla destek vermeye davet ediyoruz. Bu hareketin sahibi sadece Türk Milletidir. Çoban Ateşlerinin, siyasi bir yapıya dönüştürülüp, dönüştürülmeyeceğine yine Türk Milleti karar verecektir. Bizlerin, Çoban Ateşlerini yakan yüz binlerce gönüllünün, Türk Devletinin tekrar itibarını kazanması, Türk Milletinin huzur ve refah içinde çağdaş medeniyetler seviyesine eriştirilmesi ve zenginleştirilmesinden başka bir beklentimiz yoktur. Ekonomik-Sosyal-Sağlık-Eğitim- Teknoloji- Çevre-İş ve Çalışma Yaşamı-Tarım-Emekliler-Kadın ve Gençlik politikalarımızı kitapçıklar halinde açıklayacağız” dedi

Haber: İlyas GÜR