Hikmet Ayar’ın dosyasını İl başkanı Muhammed Avcı  teslim aldı. Ayar 'a  müracaatı sırasında ailesi, teşkilat mensupları  ve Rize  Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Başkanı Muammer Berberoğlu  ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Hikmet Ayar  adaylık müracaatı  sırasında yaptığı açıklamada, " Daha önceki seçimlerde bu  bildirileri alan taraftık. Şimdi veren taraf olmak insana ayrı bir heyecan  veriyor. Alan tarafta olmakla veren taraf olmak aynı olmuyormuş meğer. Güzel  günler yaşadığım, 6 yıl boyunca il başkan yardımcılığı ve il başkanlığı yaptığım partimde bir dönemde milletvekilliği yapmam yönünde bir  irade  oluştu. Bu irade doğrultusunda bugün milletvekili aday adaylık müracaatımı çok değerli kardeşim il başkanım Muhammed Avcı'ya teslim ettim. Bundan sonraki süreci aday adayları adaylık süreci içerisinde kendileri yürütecektir.Aday adayı olacak  bütün arkadaşlara başarılar diliyorum.  dedi.
il Başkanı Muhammed Avcı, ise yaptığı açıklamada, "Uzun yıllar birilikte siyaset yaptığım hem dostumuz hem  arkadaşımız hem de ağabeyim olan çok değerli eski il başkanımızın aday adaylık müracaatını almış bulunuyoruz. Ben  vermiş olduğu bu kararın hem partimize hem  de ilimize başarılar getirmesini yüce Allahtan niyaz ediyor, kendisine de başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.
RSMM odasından Ayar'a destek
Rize  Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Başkanı Muammer Berberoğlu da Ayar'ın milletvekili  olarak Rize'de başarılı olacağına inandıklarını belirterek, "Hikmet başkanıma adaylığının hayırlı uğurlu  olsun demek istiyorum. Kendisini milletvekili olarak  ilimizden Ankara'ya göndermek  isteriz.  ilimizin mesleğimiz ve ülkemizin sorunlarını  yakından bilen  arkadaşımız iki  dönemde birlikte görev yaptığımız  çalışkanlığı dürüstlüğüyle, iş takipçiliğiyle ilimizin ve mesleğimizin  sorunlarına katkıda bulunacak bir kardeşimizin adaylığının hayırlı  olmasını diliyorum." şeklinde konuştu
Hikmet Ayar’ın özgeçmiş
- 1957 Rize / Çayeli doğumluyum.
- İlk, Orta, Lise eğitimimi Çayeli’nde tamamladım.
- Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 1981 mezunuyum.
- Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yüksek Lisans 
(2013-2014) mezunuyum.
- 1982-1983 yıllarında yedek subay olarak askerliğimi yaptım.
- 1984-1987 yıllarında Çayeli Belediyesi Hesap İşleri Müdürü olarak memuriyet görevinde bulundum.
- 1987 sonrası S.M.Mali Müşavir olarak Çayeli’nde mesleki faaliyetime devam etmekteyim.
- 1989-2012 yılları arasında Rize S.M.Müşavirler Odasında Yönetim Kurulu Üyeliği, Disiplin Kurulu Başkanlığı ve Disiplin Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundum.
- 2000-2015 TURMOB büyük kongre üyeliğim devam etmektedir.
- Evli ve 4 çocuk babasıyım.

- 1989 Çayeli Belediyesi Başkan adaylığım oldu. (RP)
- 1990-1994 yılları arasında Milli Gençlik Vakfı yöneticisi olarak gençler üzerinde çalışmalar yaptım.
- 1994-1999 yılları arasında İl Genel Meclisi Üyesi olarak görev yaptım. (RP)
- 1994-1999 yılları arasında RP, FP Rize İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum.
- 1991 yılından bu güne hemen her seçimde SKM başkanı veya başkan yardımcısı olarak görev yaptım.
- 2007 Milletvekili genel seçimlerinde milletvekili aday adayı oldum.
- 2009-2010 yıllarında AK PARTİ Rize İl Teşkilat Başkanı, Yerel Yönetimler Başkanı, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı görevlerinde bulundum.
- 2011-2014 yılları arasında 4 yıl Rize İl Başkanı olarak görev  yaptım.