"İslam Coğrafyası ve Yeni Türkiye" konulu konferansı vermek için Adıyaman'a gelen Rize eski Milletvekillerinden Şevki Yılmaz, konferans öncesi 28 Şubat mağdurlarıyla bir araya gelirken, muhalefetin Türkiye düşmanı olduğunu vurgulayarak, muhalefeti sert bir şekilde eleştirdi.

 

Adıyaman İlim Yayma Cemiyeti tarafından Adıyaman Üniversitesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen 28 Şubat Mağdurları toplantısına, Rize eski Milletvekillerinden Şevki Yılmaz konuşmacı olarak katılırken, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Adıyaman İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Bülent Kablan, Adim-Der Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Seven, Ensar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Mustafa Şimşek ve 28 Şubat Mağdurları hazır bulundu. Toplantıda konuşan Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz, 28 Şubat darbesiyle ilgili konuşmalarda bulunurken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eleştirdi.

 

Yılmaz, "12 Mart darbesi ve beraberinde 12 Eylül darbesi. 12 Eylül'de de, Türkiye'de büyük facialar yaşandı. Büyük mağdurlar, büyük mazlumlar yaşandı. İdamlar oldu ama gün geçtikçe cihan devletimizi yıkanlar kan kaybettiler güç kaybettiler. En zayıf anları 28 Şubat anlarıdır. Elbette ki, kardeşlerimiz mağdur oldular. Biz vatan hasreti çektik, siyasi yasaklar arasına girdik. Geçmişe baktığımızda kışın sonunu gösteriyor. Kışın başında ve sonunda olanlar çok çile çektiler. Adam astıkları gibi şehirleri de astılar. Bütün bunlar geride bırakıldı.bu silahlı eşkıya kuvetelerinin gücü bitmiştir. Artık ordumuz ile milletimiz kaynaşıyor emniyetimiz ile devletimizin kaynaşıyor. Devlet millet kaynaşmasının önü açılmıştır. 28 Şubat mağdurlarının çektiği çileler bir bir ortadan kaldırılmıştır. Koskoca mecliste bir başörtülüye tahammül edilmemiştir bunu atın dışarıya demiştir. Haddini bildirin demiştir. Şimdide haddi bildiriliyor tabi. Sandık ihtilali her zaman var. Çünkü demokrasiler uyku ve gafleti fırsat bilen tilki rejimlerdir. Uyudunuz mu gidersiniz. Yeni nesli diri tutmaya mecbursunuz. Çünkü karşı tarafın Türkiye'yi, çökertmek isteyen iyiliğe karşı kötülüğe motor olan muhalefet uyumamıştır. Uyumamaktadır. Genç nesille eski Türkiye'yi tanıtmadan aldatmaktadır, tanımıyor çünkü. Bir anda kazanımlarımız sandıkta gidebilir. Uyku ve gafleti kabul etmez bu rejim. Silahın tokatıyla giderseniz izzet bulursunuz ama sandığın tokatıyla giderseniz rezil olursunuz. Onun için her iktidarı bekleyen tehlike budur. Yeni nesli uyandırmak, bilgilendirmek mecburiyetindeyiz. İşte bizde 7 Haziran'da, sandıktan aldatılmayalım diye şehir şehir gezerek bugün de Adıyaman'a geldik" dedi.

 

28 Şubat mağdurlarıyla alakalı olan eksikler varmı sorusuna yolun başındayız diyen Yılmaz, "Daha birçok haklarımız var. Alınması gereken haklar var ama bir çok sorunumuzu düzelttik. Baş örtüsü sorunu Türkiye'nin her tarafından düzeltilmiştir. Dairelerde, resmi okullarda, üniversitelerde Allaha şükürler olsun baş örtüsü sorunu kalkmıştır" dedi.

 

Yılmaz, okulların hababam sınıfına döndüğünü, kız ve erkek öğrenci okullarının ayrılması gerektiğini vurgulayarak, "Bence en büyük mağduriyeti talebelerimiz yani öğrencilerimiz çekiyor. Evlilik çağındaki çocukların bir arada okuması felakettir. Batı karma eğitimini kaldırıyor. Kız ve erkek öğrencilerimiz öğretmenin gözüne girmek ya da sevgisini kazanmak yerine bir birilerinin gönüllerine girmeyle uğraşıyor ve derslerine çalıştıkları yok. Dolayısıyla karma eğitimin Türkiye'de kaldırıcı, erkek ortaokulları, kız ortaokulları, erkek ve kız liseleri son şurada karara alındığını duydum. Kız ve erkek ortaokulları ve liselerin alternatif olarak açılması ve buna benzer haklarımızı yavaş yavaş, merdiven basamak basamak çıkılır, yolcuya göre değil, araba yola göre sürülür inşallah bunlarda kısa zaman içerisinde olacak ve bunlar 7 Haziran'da anayasal çoğunluğu aldığımızda henüz anayasa çoğunluk maalesef alınamamıştır. Kökten bir anayasa değişikliği lazım, inşallah bunu da 7 Haziran seçimlerinden sonra yerine getirecekler" dedi.

 

Yılmaz, muhalefetti sert bir şekilde eleştirerek muhalefetin Türkiye düşmanı olduğunu vurgulayarak, "7 Nisan'dan sonra meydanı aç kurt ve tilkilere bırakmamak için tek vücut olacağız. Aldatılan kadar sebep olanda sorumludur buna inanıyoruz. Türkiye'miz hepimize lazım. Türkiye'mizin en büyük şanssızlığı milli muhalefetin olmamasıdır. Meclisteki muhalefet Kuran-ı Kerim'deki nifak muhalefetine benziyor. Kötülüğü emreden yanlışlığı emreden iyiliği yasaklayan bir muhalefetten bahsediyor Kuran-ı Kerim. Yol, köprü istemeyiz, diyen bir muhalefet sadece sömürgen ülkelerde olur. Muhalefet Türkiye'nin düşmanı olan bir muhalefettir" dedi.