Rize Baro Başkanı Av. Mehmet Çırakoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteğini açıkladı. Rize Baro Başkanı Avukat Mehmet Çırakoğlu, 'Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sistemi' için yapılacak referandumda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yana desteğini açıkladı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Rize Baro Başkanı Avukat Mehmet Çırakoğlu, 6771 Sayılı "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 20.01.2017 tarihinde TBMM’de kabul edildiğini belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmasının ardından, 11 Şubat 2017 tarih ve 29976 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yasallaştığını belirtti. Çırakoğlu, “Özgür ve bağımsız Türk halkının iradesiyle seçilmiş TBMM’de kabul edilerek yasalaşan kanunun gereğince Cumhurbaşkanımızca referanduma sunulacak Anayasa değişikliği tarafımızca irdelenmiştir. Bu kadar hassas bir konunun basite indirgenmemesi, konuya evet yada hayır açısından yaklaşılmaması gerektiği sonucuna varılmıştır. Baro olarak bizim görevimiz halkımızı içerik ve sonuçları açısından bilgilendirmek ve aydınlatmaktır. Demokrasinin gereği olarak “Evet ya da Hayır”a milletimiz karar verecektir. Bu kararı verirken baromuz tarafından aşağıda belirtilen kıstasların değerlendirmesinin mutlaka yapılması gerektiği kanaatine varılmıştır.” dedi.

“HÜKÜMET DAHA İŞLER HALE GETİRİLECEKTİR.”
Cumhurbaşkanlığı sisteminin bir hükümet modeli olduğuna dikkat çeken Çırakoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu Anayasa değişikliği ile milletin kayıtsız şartsız kendisinde bulunan hakimiyetine bir müdahale söz konusu olmayıp hükümet daha işler hale getirilmek istenmektedir. Devletimizin şekli Anayasamız ile de güvence altına alındığı ve muhafaza edildiği gibi Cumhuriyettir ve öyle kalacaktır. Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sisteminin; Cumhuriyetimizi, demokratik ve hukuk devletini daha güçlendireceğine, Yasama ve yürütme organlarının fiili birlikteliğini, hantallığını sona erdirip kesin bir ayrım ve denge getireceğine, Yönetime halkın katılımını arttıracak bir hükümet modelini getirmek suretiyle millet iradesine önem verecek olmasına, Yürütme organından bağımsız, etkin ve daha güçlü yasama organı oluşturacağına, Daha güçlü, hızlı karar alan, tek başlı ve siyasi sorumluğu olan, doğrudan halk tarafından seçilecek olan yürütme organı oluşturacağına, Hem millet hem de TBMM tarafından denetlenebilir bir Devlet Başkanı olmasını sağlayacağına, Tarafsız ve bağımsızlığı güvence altına alınan, tek başlı yargı siteminin oluşumunu sağlayacağına, Terör, darbe teşebbüsleri ile ekonomimizi hedef alan eylemler karşısında hızlı ve daha güçlü mücadele edebileceğine, Hızlı karar almak, oluşan global hareketlere karşı anında tepki vermek suretiyle siyasi, ekonomik istikrarı ve büyümeyi sağlayacağına, Geçmiş dönemlerin aksine uzlaşı, birlik ve beraberlik kültürünü getireceğine, dair inancımız tamdır.”

“CUMHURBAŞKANIMIZIN KARARLILIKLA YANINDAYIZ”
15 Temmuz darbe girişimi, geçmişte siyasi çekişmeleri ve huzursuzlukları, ekonomik dengesizlikleri yaşayan ve tecrübe eden halkın istikrara ve refaha ihtiyacı olduğunu ifade eden Rize Baro Başkanı Avukat Mehmet Çırakoğlu, “Halkımızın bu yöndeki beklentisini ve iradesini hain darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sokağa çıkın çağrısına uyarak ortaya koymuştur. Siyası istikrar için, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması ve güçlü Türkiye için milletimizin doğru karar vereceği kanaatiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında kararlılıkla durduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyor, saygılar sunuyorum.”