2018 Mayıs ayının başında, Çaykur Genel Müdürlüğü görevine Vekaleten atanan, Çaykur Genel Müdür Yardımcısı ve Çaykur YK üyesi Yusuf Ziya ALİM, 1990’lı yılların başında ÇAYKUR’da memur olarak göreve başladı. Muhasebe, Mali işler ve personel konularında bir hayli tecrübeye sahip olan, yeni Çaykur Genel Müdür Vekili ALİM, Rize’de görev yapan yazılı ve görsel medya mensuplarıyla Çaykur Ziraat Çay Bahçesi Çayla da bir araya geldi.

Genel Müdür Alim, aylardır devam eden yaş çay kampanya yoğunluğu süreçlerinde yaş çay fabrikalarına, gece, gündüz demeden yerinde incelemeler yapmaya devam ediyor. Ve bu arada dur, durak demeden, Anadolu’nun değişik illerindeki Çaykur bayileriyle toplantı ziyaretlerine mesai mefhumu gözetmeden çalışmalarını yüksek bir tempoda sürdürmektedir.

Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim’in, birkaç gün önce Çaykur Ziraat Bahçesi Çayla da düzenlediği basın toplantısına Rize basını yoğun ilgi gösterdi. Yardımcıları ve Çaykur YK Üyeleri Süleyman Pınarbaş ve Dr. Turgay Turna bu basın toplantısına eşlik ettiler.

Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde devam eden 2018 yılı birinci ve bitmek üzere olan ikinci sürgün yaş çay hasadı çalışmalarıyla ilgili elde edilen rakamları Rize basınının bilgisine sundu. ÇAYKUR’da geçmiş yıllara göre bu sezon birçok alanda yakalanan başarı rakamlarını yüzdeleriyle paylaştı.

Çaykur’un mali yapısının, kuru çay satışlarının, yaş çay yaprağının ve ondan elde edilecek olan kuru çayların kaliteli ve tüketicilerin damak tadına uygunluğun her gecen gün daha iyi olması gerektiğine vurgu yapan, Çaykur Genel Müdürü Vekili Yusuf Ziya ALİM, Komşu ülke Gürcistan’ın geçmiş tarihin de dünyanın en güzel çay bahçelerine sahip olduğu dile getirdi. Ama gelin görün ki çaylarına sahip çıkmadıkları, çay bitkisine bakmadıkları için, bugün Gürcistan’da artık çay tarımı yapılmamakta, çay fabrikaları kapanıp çürümeye terk edildiği örneği bir hayli dikkat çekiciydi.

Genel Müdür ALİM, Allah korusun bizlerinde komşumuzun başına gelenin bizimde başımıza gelmemesini istiyorsak, hep birlikte çaylıklarımıza sahip çıkıp çayımıza çok iyi bakmalıyız. Çaylıklarımızı yabancı ülkelerden gelen işçilere terk etmememiz gerekir. Bizim topladığımız çayla, Gürcistan’dan çay toplamaya gelen işçilerin topladığı çay arasında çok fark vardır. Onlar gerçek şekilde yaş çay toplamayı bilmedikleri için, çay bitkisine derin zararlar vermektedirler. Onların bu yanlış toplama usulleri zaten çoğunluğu yaşlanmış olan çay bitkimizin ömrünü daha da kısaltmaktadır. O nedenle bir zamanlar çayın vatanı olan Gürcistan gibi olmak istemiyorsak, Türkiye’de çay sektörünün en büyük ve lideri olan ÇAYKUR’a, çay bitkimize en önemli nimetimiz olan çaylıklarımızla bizzat bizler ilgilenip, yeni kuşak nesli çaylıklarımızda uzak tutmamalıyız. Çayımızın geçmiş serüvenini ve o yaşanmış zorlukları onlara aktarmalıyız, diye konuştu.

Çaykur Genel Müdürü ALİM, Çaykur çayımızı öncelikle kendi insanımıza sağlıklı kalitesiyle beğenerek içireceğiz ve satacağız. Tabii ki dünyanın her ülkesinde çayımızın beğenilerek içilmesi noktasında da çalışmalar yapmaktayız. ÇAYKUR’un bir kamu iktisadı teşekkülü olarak, bölgeye yayılmış mevcut fabrikalarında, işletmeye uygun nitelikteki yaş çay yapraklarını satın almak, kuru çay üretmek ve değerli üreticilerimizden satın alınan çay yapraklarını işlemek ve değerlendirmek için teknolojik faaliyette bulunmak asıl görevimizdir. Ürettiğimiz kuru çayların iç ve dış pazar isteklerine uygun olarak harmanlanmasını, paketlenmesini ve pazarlanmasını sağlama çalışmalarımız teknolojiden de büyük ölçüde yaralanarak yürütmekteyiz. Bu görevlerimizi en iyi şekilde yapmak için çalışmaya ve de çok çalışmaya devam edeceğiz şeklinde konuştu.

Ak Parti İktidarı tarafından, Çaykur Genel Müdürlüğü Vekilliğine atanan, sn. Yusuf Ziya Alim, ÇAYKUR’da ilk olarak kendi bölgesi olan Çaykur Camidaği çay fabrikasında göreve başladı. Ardından Çaykur Genel Müdürlüğü ana binasının birçok katında kendisine tevdi edilen görevleri büyük bir titizlikle yerine getiren, çalışmaktan yorulmayan, 25 yılı aşkındır, fabrika şeflik görevinin ardından, fabrika Kısım Müdürlüğüne, Muhasebe ve Mali İşler Şube Müdürlüğüne, Personel Dairesi Başkanlığı görevi ve Çaykur Genel Müdür Yrd. görevlerinde bulundu. Çaykur Genel Müdür Vekilliği yetkisi kendisine verilir verilmez, ilk icraatı olarak kurumda başlatmış olduğu tasarruf tedbirleriyle iyi bir hesap adamı olduğunu şimdiden göstermiş oldu.

Türkiye’nin gerçek çayı, ÇAYKUR’un yeni Genel Müdür Vekili Sn. Yusuf Ziya Alim’e üstün başarılar diliyorum.