Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Rize Şube Başkanı Bilal Karafazlıoğlu Ali Çelik'in tekrar başkan seçildiği Rize Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olağan genel kuruluna tepki gösterdi. Yapılan genel kurulda anayasaya, medei kanuna ve insan haklarına aykırı tüzük değişikliğinin yapıldığını belirten Karafazlıoğlu: " 09 Eylül 2018 Pazar günü yapılan Rize ASKF Genel Kurulunda Anayasaya Medeni Kanuna ve İnsan Haklarına aykırı Tüzük Değişiklikleri yapıldı.

Medeni Kanun’un

III.Kapsamı

1. Üyelerin Hakları

a. Eşitlik İlkesi

MADDE 68 – Dernek Üyeleri eşit haklara sahiptirler. Dernek üyeleri arasında dil , irk , renk ,cinsiyet , din ve mezhep ,aile , zümre ve sınıf farkı gözetmez ; eşitliği bozan veya bazı üyelere bu sebeple ayrıcalık tanıyan uygulamalar yapamaz.

Her üyenin derneğin faaliyetlerine ve yönetimine katılma hakkı vardır.

Dernekten Çıkarılan veya çıkarılan üye mal varlığından hak iddia edemez.

b. Oy Hakkı

MADDE 69- Her üyenin Genel Kurulda bir oy hakkı vardır. Üye oyunu şahsen kullanmak zorundadır. Onursal üyelerin oy kullanma hakkı yoktur.

Bu Maddelere baktığımızda sınıf , zümre farkı yoktur. Üye olan herkes oy kullanma hakkına sahiptir. Bunun başka bir izahı olamaz. Ayrıca Doğal delegeliklerin varlığı ve onur kurulunun doğal delege olarak yazılması ise dernek mevzuatına aykırıdır. Halen mahkemesi devam eden bu ASKF bir skandala daha imza atmış ve bu şekilde antrenör camiamızı ASKF Seçimlerinden dışlamaya çalışmıştır. Antrenörlerin seçme ve seçilme haklarını ellerinden almak kişisel hırstan kaynaklanan bir davranıştır.

ASKF Başkanı olan şahıs kendisi de bir antrenördür. Bunu da şöyle uyarlamış , son üç yılda antrenörler ibaresi eklenmiştir. Kongrede dikkatimizi çeken bir başka konu ise seçime geçilmeden önce Tüzük değişikliği kararı alınmış seçimde oy kullanan ve yönetim listelerinde yer alan dört antrenör arkadaşımızın yazılması olmuştur. Bu da ne kadar çelişkili bir durumda olduklarının kanıtıdır.

Bizler TÜFAD ailesi olarak bu süreci sonuna kadar takip edeceğimizi bilmelerini istiyoruz. Gerekli yerlere mercilere bildirerek bu anti demokratik oldu bittiyi kabul ettirmeyeceğiz.