Rize Belediyesi’nin organizesinde start alan 29. Uluslar Arası Rize Çay, Turizm ve Yaz Sporları Festivali kapsamında 4 grupta toplam 20 takımın mücadele edeceği minikler Futbol Turnuvasının açılışı, Rize Belediyespor Halı Saha ve Sosyal Tesisinde yapıldı.
Rize Belediyesi’nin sosyal tesisinde yapılan minikler futbol turnuvası açılışı renkli görüntülere sahne olurken, turnuvaya Rize genelinde 400 sporcu katılım sağladı.

Turnuvaya, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Kopuz, Rize Kent Konseyi Başkanı Sadullah Köse,TÜFAD Rize Şube Başkanı Bilal Karafazlı, Rize ASKF Başkanı Ali Çelik, Belediye Spor Genel Koordinatörü Mustafa Köroğlu, Amatör Spor Kulüp Başkanları, 29. Uluslar Arası Rize Çay, Turizm Ve Yaz Sporları Festivali tertip komite üyeleri ve sporcular katıldı.

20 takımdan oluşan minik Futbolculara Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap tarafından Forma hediye edildi.

Turnuva açılışında konuşma yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Her yıl olduğu gibi bu yılda içerisinde sportif aktivitelerin yer aldığı organizasyonlarımızı gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu yıl 29.’sunu düzenlediğimiz Uluslar Arası Rize Çay, Turizm ve Yaz Sporları Festivali kapsamında düzenlediğimiz minikler futbol turnuvasının açılışı için buradayız. Rize Belediyesi olarak amatör spor kulüplerine elimizden gelen desteği vermenin gayreti içerisindeyiz.

17 SEMT SAHASININ İLİMİZDE YAPILMASINA VESİLE OLDUK

Göreve geldiğimizde mahallelerimizde spor alanları göremezken, çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için Rize Belediyesi olarak şehrimizde farklı mahallelerimizde 17 Adet Semt Sahası yaptık. Geçtiğimiz yıl Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak ve o dönemin Spor Toto Genel Müdürü şimdiki Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu bu konuda bizlere büyük destek sağladılar. Görevlerinde başarılar diliyorum. İnşallah bu yılda şenliklerimizi geçen yıllarımızda olduğu gibi sorunsuz bir şekilde geçirmeyi temenni ediyoruz” dedi.

Antrenörleriyle birlikte sahada hazır bulunan takımlarla tek tek hatıra çekinen Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, turnuvanın ilk karşılaşması olan Belediyespor – Filizçayspor maçının başlama vuruşunu yaparak, bir süre oynanan maçı izledi.