2013 Yılında geçirmiş olduğu bir rahatsızlık sonucu vefat eden, Türkiye’nin ve Rize’nin yetiştirmiş olduğu, geçmişin önemli Milli Hentbolcusu ve Antrenörü Yakup Durmuş anısı adına, Rize Yeni Şehir Spor Salonunda ilk kez turnuva düzenlendi.

Bundan böyle her yıl geleneksel olarak memleketi Rize’de gerçekleştirilecek olan, Milli Hentbolcu Yakup Durmuş Hentbol turnuvasına, Trabzon Hentbol takımı, Ordu Gençler Birliği Hentbol takımı ve Güneysu Hentbol takımı A-B olarak katıldılar. Turnuvaya katılan takımlara, 1’cılık, ikincilik ve üçüncülük kupaları taktım edildi.

Rize Hentbol İl Temsilcisi ve Hentbol Antrenörü Hüseyin Dilsiz, “Türkiye’nin ve Rize’mizin yetiştirmiş olduğu, geçmişin en başarılı profesyonel milli hentbol oyuncusu ve hepimizin yetişmesinde büyük emeği bulunan, milli hentbol antrenörlerimiz den, Yakup Durmuş hocamıza bu vesileyle Allah tan rahmet diliyorum. Türk Hentboluna kazandırmış olduğu onlarca milli sporcumuzun antrenörü, duayenimiz, Yakup Durmuş hocamız anısına bundan böyle her yıl daha kapsamlı, daha çok takımın katıldığı geleneksel turnuva düzenleyeceğiz. İlkini gerçekleştirmiş olduğumuz bu turnuvaya katkılarından dolayı, Çaykur YK Başkanı ve Genel Müdürü sn. İmdat Sütlüoğlu’na, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü sn. Mustafa Çelik’e ve Eski Milli Hentbolcu ve Hentbol Yönetici sn. Kadir Durmuş’a bu vefalı davranış ve katkılarından dolayı, şahsım ve hentbol camiamız adına teşekkürlerimi sunuyorum. ”dedi.

Milli Hentbolcu ve Millî Hentbol Antrenörü Yakup Durmuş kimdir?

Rizeli Milli Hentbolcu Yakup Durmuş, lise Eğitiminin ardından, İstanbul Marmara Eğitim Fakültesinde eğitimine devam ederken, sırasıyla önce İTÜ Hentbol Kulübü, Beşiktaş Hentbol Kulübü ve Ankaragücü hentbol kulübü takımlarında uzun yıllar en başarılı milli sporcu olarak hentbol oynamış ve o dönemin en önemli sporcusu olarak sıyrılmıştır. Aynı zamanda ilk milli hentbol takımında görev almış ve uzun yıllar ülkemizi yurt dışı müsabakalarda başarıyla temsil etmiştir. Milli sporculuk hayatından sonra Hentbol Antrenörü olarak, daha sonra İstanbul’dan memleketi Rize’ye geri döndükten sonra, İslampaşa Spor Hentbol takımı Antrenörlüğü, daha sonra Çaykurspor Hentbol Takım Antrenör olarak iki Rize takımına onlarca profesyonel milli hentbolcu yetiştirmiştir. Rize’den ilk kez Çaykurspor Hentbol takımını Hentbol Süper ligine çıkartarak, önemli bir başarıya imza atmıştı.

HABER VE FOTOĞRAFLAR: BAYRAM ALİ KAVALCI