Geçtiğimiz yıl TVF Bayanlar Voleybol 3. Ligi’nde oynadığı 28 maçın 27’sini kazanarak bu sene yeni adıyla 1. ligde oynamaya hak kazanan Alaşehir Belediyespor ligin ilk üç maçından da galibiyetle ayrıldı.
Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’ın ilçedeki kız çocuklarının ve bayanların eğlenebileceği vakit geçirebileceği bir ortam oluşturmak için destek verdiği Alaşehir Belediyespor Bayan Voleybol takımı elde ettiği başarılarla artık adını tüm Türkiye’ye duyurmaya başladı. Geçtiğimiz sezon 28 maçın 27’sini kazanan bu sezon da 1. ligde oynadığı ilk üç hafta maçlarını kazanan Alaşehir Belediyespor yarın İstanbul’da Vakıfbank ile karşılaşacağı zorlu mücadele için hazırlıklarını sürdürüyor.
İki sezondur Alaşehir Belediyespor Bayan Voleybol Takımı’nın oyuncusu ve kaptanı olan Burcu Evin, “Maçlarımız ve güzel takımımızla antrenmanlarımızı devam ettirerek bu lige renk katmak için buradayız. Geçen sezon güzel bir istikrar yakalamıştık. 28 maçın 27’sini kazanarak bir üst lige çıkmaya hak kazandık. Bu sezon da ilk üç hafta maçlarımızı oynadık, şuan 3’te 3 gidiyoruz. Bu hafta dördüncü haftamıza hazırlanıyoruz” dedi.
Evin: “Hedefimiz lige renk katmaktı”
Takım olarak hedeflerinin sezon başlarken lige renk katan ve can yakan bir takım olmak olduğunu vurgulayan Evin, “Bu hedefler doğrultusunda da şu an iyi gittiğimizi düşünüyorum. Hedefimiz takım olabilmekti, Alaşehir halkıyla bütünleşen bir takım olabilmekti. Şu anda iyi gittiğimizi düşünüyorum. Taraftarlarımız geçen seneden buyana bizi hiç yalnız bırakmadı. Bu sene ilk maçımızın içeride olması dolayısıyla yine bize gönülden destek vermeye devam ettiler. Gün geçtikçe ve başarımız arttıkça, onlar bizim sahadaki mücadelemizi gördükçe bu desteklerini artırarak devam ettiriyorlar. Bu da bizi canı gönülden mutlu ediyor. Biz hedefimizi iyi bir takım olmaktan yana kullandık bu sene. Sultanlar Ligi’nde oynamayı tabi isteriz ama bu sene geçen seneden biraz daha zor bir sene olacak. Çünkü bu ligde iddiasız takım yok ve her maç zor maç. O yüzden şuan için hedefimiz şu demek pek de doğru olmaz. Biz şu an sahada kendimizin neler yaptığıyla ilgileniyoruz. Daha sonra başarılar artarsa eğer tabii ki hedef değişikliği ve hedef büyüme olabilir. Neden olmasın?” diye konuştu.
Alaşehir Belediyespor’daki ikinci senesini yaşayan takımın ikinci kaptanı Tülay Öner ise şunları söyledi:
“Kaldığımız yerden devam ediyoruz diyebilirim. Geçen seneki başarılı bir sezonun ardından tekrar 3’te 3 yaparak yeni sezona hazırlanıyoruz. Bu başarı aslında Alaşehir’in uzun yıllardır beklediği bir başarıydı. Bunu geçen sene gerçekten zorlu bir süreçten sonra başardık. Taraftarımızla, halkımızla bütünleştik, herkesin desteğini hissediyoruz.”
Takımın tek yabancı oyuncusu Venezuelalı Desiree Glod, geçen sene Peru’da oynadıktan sonra bu sene Alaşehir Belediyespor’a transfer olduğunu belirterek, takıma gelmesinde Burcu Evin’i tanıyor olmasının etkili olduğunu söyledi. Glod, “Burcu bana takımın hedefinin Play-Off oynamak olduğunu söyledi. O yüzden burayı tercih ettim. Burası güzel ve iyi bir takım. Daha önce Salihli Belediyespor’da oynadım. Burada her şey güzel olacak. Burası iyi bir takım” dedi.
3. ligde oynarken güzel bir kadro oluşturulduğunu anlatan Alaşehir Belediyespor Bayan Voleybol Takımı Yardımcı Antrenörü Murat Benekli ise şunları söyledi:
“Geçen sezon 28 maçta 27 galibiyet alarak şampiyonlukla taçlandırdık. Bu sezon da yine sponsor destekleriyle yeni adıyla 1. ligde eski adıyla 2. ligde güzel bir başlangıç yaptık. Bu başarılarda aynı zamanda Alaşehir’deki taraftarlarımızın özverisi vardı destekleri vardı. Her geçen hafta bize olan güvenlerini gösterdiler, tribünleri doldurdular. Bu sezona da 3’te 3 yaparak başladık. Bu hafta sonu İstanbul’da Vakıfbank ile oynayacağız. Hedefimiz bu sene ligin yeni takımı olduğumuz için güzel voleybol oynamak, seyircilerimize burada güzel voleybol izlettirmek ve voleybol camiasına Alaşehir Belediyespor’un geldiğini göstermek. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah hedefimiz bu sene olursa Play-Off oynamak. Güzel bir ekip olduk. Güzel bir sezon geçiriyoruz inşallah böyle de biter.”
Çetin: "İş amacını aştı"
Başantrenörü Kürşad Çetin ise, “Alaşehir’de yaşadığımız her şey bir rüya gibi. Koca bir kentin hikayesi haline geldi oyuncularımız, Alaşehirliler, altyapıdaki geleceğin küçük voleybolcular, antrenörlerimiz, yöneticilerimiz, belediye başkanımız, belediye meclis üyelerimizin hepsi bu hikayenin birer kahramanı oldu. Bu hikayenin kahramanı olmak bize mutluluk verdiği gibi bizi aşar oldu önüne geçemediğimiz mutlu bir eğlence haline geldi voleybol, her hafta sonu buluştuğumuz. Hatta ara ara hafta içi antrenmanlarımıza Alaşehirlilerin misafir olarak katıldığı bir yaşam alışkanlığı haline geldi. Yaptığımız en güzel şey voleybolu araç olarak kullanıp, Alaşehir’in sesini, üzümünü, ekmeğini, Alaşehir’in tüm güzelliklerini tüm Türkiye’ye tanıtmak. Hedefimiz bizim öyle şampiyonluklar, çok büyük başarılar değil. Sadece hedefimiz şu; sahamızda güzel voleybol izletebilmek. Alaşehir’de Alaşehirlilerle birlikte iyi vakit geçirebilmek. Bu şehrin insanının ne kadar iyi insanlar olduğunu gösterebilmek. Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Karaçoban’ın söylediği gibi şehrimizde kız çocuklarının, bayanların vakit geçirebileceği, eğlenebileceği bir ortam oluşturabilmek. Tabi bunu yaparken dediğim gibi iş amacını aştığından artık Alaşehir tanıtımı da yapılmaya başlandı. Tüm Alaşehirlileri her hafta sonu maça bekliyoruz" ifadelerini kullandı.