Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanlığı seçimlerine tek aday olarak katılan Ufuk Akman, 120 oy alarak tekrardan başkan olarak seçildi.
Ankara’da yapılan 4. Olağan 5. Mali Genel Kurul’da tek aday olarak seçime katılan Ufuk Akman, 121 delegenin 120 oyunu alarak tekrardan Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanlığı koltuğunun sahibi oldu. 1 oyun geçersiz olduğu genel kurulda delegelere hitap eden Akman, eski Başkan Bülent Torpil’in vefatı ile göreve geldiğini belirterek, “Camiamız bizi bugün tekrardan başkanlığa seçti. Artık çalışmaya başlama zamanı ve Spor Bakanlığımız ile Spor Genel Müdürlüğümüzün hedefleri doğrultusunda yeniden çalışmaya başladık. Artık çıtayı yükseltme zamanı. İlk hedefimiz mevcut alt yapımıza daha fazla eğilmek ve kulüp sayılarımızı çoğaltmak” diye konuştu.
Camianın desteğinin kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Akman, ilk iş olarak yönetim kurulunda görev dağılımını yaparak kurulları belirleyeceklerini ve bu şekilde yola devam edeceklerini ifade etti. Artık yeni döneme girdiklerini anlatan Akman, çok daha etkili çalışmaları gerektiğini söyleyerek, “Hedef, 2020 olimpiyatları diyerek seçimde oy kullanan tüm delegelere ve kulüplere teşekkür ediyorum’’ dedi.