Devrim DERİN/BALIKESİR, ()

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Balıkesir'de 95 bin 457 lisanslı sporcu olduğunu söyledi.
Yaklaşık 2 ay önce göreve başlayan Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, basın mensupları ile bir araya geldi. Kurumun çalışmaları hakkında bilgiler veren Arıcıoğlu, Balıkesir'deki sporcu sayılarını da verdi. Balıkesir il genelinde toplam 95 bin 457 lisanslı sporcu olduğunu söyleyen Arıcıoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı lisanslı sporcu sayısının 56 bin 129 olduğunu açıkladı. Bu sporculardan 19 bin 436'sının bayan, 36 bin 693'ünün ise erkek olduğunu belirten Arıcıoğlu, il geneli aktif lisanslı sporu sayısının ise 47 bin 488 olduğunu söyledi.
BALIKESİR'E YENİ GENÇLİK MERKEZİ
Balıkesir Gençlik Merkezi'nin yıkılarak yerine yenisinin inşa edeceğini belirten Arıcıoğlu, "Projesi hazır olan yeni Gençlik Merkezimiz 7.5 milyon TL'ye mal olacak. Burasını en kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz. Bu merkezin modernizasyonunu yerine getirmemiz gerekiyor. İnşallah biz kendi Bakanlığımızın destekleri ve sponsorlarla bu sorunu kısa sürede çözeceğiz. Göreve başladığım andan itibaren Marmara Adası hariç tüm ilçeleri gezdim. Sayın Bakanımızın da buraya gelmesi bizim için şans oldu. Sıcağı sıcağına tüm eksiklikleri kendisine arz ettik. Kendileri de bizlere destek olacaklarını söyledi" diye konuştu.
"BALIKESİR, SPOR ŞEHRİ"
Balıkesir'in önemli sporcular yetiştiren bir şehir olduğuna dikkat çeken Arıcıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Burada Kurtdereli Mehmet Pehlivan gibi cihan pehlivanı yetişti. Bu kentte İsmail Akçay gibi atletizmin duayeni bir sporcu yetişti. Yabancı atletlerin saygı ile önünde eğildiği bir atletimiz var. Burada güreşte ilk defa bayanlarda dünya şampiyonu çıkarmışız. Yasemin Adar'ımız var. Burada özel sporculardan Muhsine Gezer'imiz var. Sevim Demircan'ımız var. İlkay Gündoğan'ımız var. Balıkesirli olduğunu burada öğrendim. Gittim Dursunbey'e yaptığı yatırımlar var. Burası bir spor şehri. Hiçbir yerde havuz yokken, burada havuz varmış. Tenis iyi konumda, burada tenis kortları çok eskiden yapılmış. Atletizm de iyi noktada. Sadece biz bunu gençlerimize destek vererek enerjiyi çıkarmanın çabasında olacağız. Burası bir güreş kenti. Bir çok ilçelerde yağlı ve karakucak güreşleri var. Okçulukta önemli bir ivme yakalayacağız."
ÇOCUKLARIN SPOR YAPMASI ÖZENDİRİLECEK
Spor konusunda özellikle ilkokul birinci sınıftan itibaren çocukları özendirmek istediklerini belirten Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, çocuklar ve geçlere daha fazla zaman ayıracaklarını vurguladı. Geleneksel oyunlara katkı sağlayacaklarını vurgulayan Arıcıoğlu, "İlkokullarda beden eğitimi öğretmeni olmadığı için sınıf öğretmenleri ile bu açığı kapatacağız. Yani çözümsüzlük diye bir şeyi tanımıyoruz. Bir şekilde çözüm vardır, bunu bulacağız. Oryantingde ve eksrimde büyük başarılar göreceksiniz. Desteklerle inşallah iyi noktalara geleceğiz. Her zaman hizmete hazırız" dedi.
Toplantı sonunda Arıcıoğlu, kuruma bağlı mevcut tesis ve yatırımların bilgilerini sinevizyon gösterisi ile sundu.

FOTOĞRAFLI