Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, istifa eden teknik direktör Rıza Çalımbay’a sert tepki göstererek, "Kasımpaşa ile görüşüp anlaşıp, bu 2 futbolcuyu bahane ederek anlaşmayı bozuyorsun. O zaman bu iki futbolcu kardeşimizi alıp gittiği takıma aynı ücretle götürürse, biz kendisini taktir edeceğiz" dedi.
"BİZ ÇALIMBAY İLE GÖRÜŞMEDİK, KENDİSİ GELİP BİZİMLE ÇALIŞMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ"
Kahramanlı, teknik direktör Mesut Bakkal ile yapılan imza töreni sırasında 2 futbolcunun transferini gerekçe göstererek istifa eden Rıza Çalımbay’ı sert sözlerle eleştirdi. Geçen sezon çalıştıkları Rıza Çalımbay ile sezon bittikten sonra herhangi bir görüşmelerinin olmadığını ve böyle bir düşüncelerinin de bulunmadığını aktaran Kahramanlı, Çalımbay’ın kendisinin gelerek, "Başkanım ben tekrar burada çalışmak istiyorum" teklifinde bulunduğunu söyledi. Rıza Çalımbay’ın, "Benim bu kulübe bir vefa borcum var, kulübün transfer yasağı olması nedeniyle bırakıp gitmek istemiyorum" dediğini ifade eden Kahramanlı, "Biz de kendisine düşüncesinden dolayı teşekkür ettik ve önümüzdeki dönemle ilgili oturup konuştuk ve anlaştık. Kendisinin bir takım talepleri oldu biz de ’peki’ dedik. Geçtiğimiz sezon ortada bir başarı vardı. Herkesin tabi bu başarıda katkısı oldu. Biz tabii şunu düşündük, ’İyi giderken neden hocayı yolladınız’ gibi bir durumla karşılaşmamak için hocamızla yolumuza devam etme kararı aldık" diye konuştu.
"BU KULÜBÜN PARASINI YERDE BULMUYORUZ"
Ancak aradan 15 gün geçtikten sonra Çalımbay’ın kendisini arayarak Mersin’e geldiğini dile getiren Kahramanlı, "Yönetim kurulu arkadaşlarımızın bulunduğu bir ortamda konuştuk. Hepinizin bildiği gibi bu sezon sözleşmesi biten 7 oyuncumuz vardı. Biz bunlardan 5’i ile oturup konuştuk ve durumlarında iyileştirme yaparak sözleşmelerini uzattık. Ancak Servet Çetin ve Sinan Kaloğlu, geçen yıl aldıklarından çok daha fazlasını istediler. Kimi 2 milyon, kimi 2,5 milyon lira istedi. Biz bu paraları veremeyeceğimizi söyledik. Hocamız, ’Bu iki futbolcunun transferi olmazsa olmaz’ dedi. Biz yine hocanın talebi doğrultusunda, bu iki futbolcu ile yeniden görüştük. Servet 2,5 milyon lira, Sinan da 2 milyon lira istedi. Biz buna olur demedik. Geçen dönem 1,5 milyon liraya, 800 bin liraya oynayan futbolcuya biz 2 milyon lira, 2,5 milyon lira verirsek, insanlar bize sorar. Biz bu kulübün parasını yerde bulmuyoruz. Hocamıza da ’Kusura bakmayın biz bu parayı veremeyiz’ dedik. Kelimesi aynen şu, ’Eğer bu transfer gerçekleşmiyorsa, ben çalışmıyorum’ dedi. Biz de siz bilirsiniz dedik, bu şekilde ayrıldık" ifadelerini kullandı.
"GERÇEKTEN SAMİMİ İSE BU 2 FUTBOLCUYU GİTTİĞİ YERE GÖTÜRSÜN"
Hiçbir insanın arkasından konuşmak istemediğini belirten Kahramanlı, konuşmasının son bölümünde şu ifadeleri kullandı:
"Ama şunu söylemek istiyorum; siz daha önce Kasımpaşa ile görüşüp anlaşıp, eğer bize gelip bu iki futbolcuyu bahane edip anlaşmayı bozuyorsanız, o zaman bu 2 futbolcu kardeşimizi alsın gittiği kulübe aynı ücretle götürürsün, biz buradan iyi niyetinden dolayı kendisine teşekkür edeceğiz, taktir edeceğiz. Eğer gerçekten samimi ise aynı ücretlerde alsın götürsün, biz kendisine teşekkür ederiz. Ama hiç kimse bunu kabul etmez, hiç kusura bakmasın."