Beşiktaş, Napoli deplasmanından 3 puanı 3 golle aldı. Siyah-beyazlılar grubun en güçlü ekibi olan Napoli’yi evinde adeta dize getirdi. Karşılaşma öncesi Napoli’yi mutlak favori gösteren İtalyanlar hezimete uğrarken, siyah-beyazlı takım 5 puanla grupta ikinci sıraya yerleşti.
Şampiyonlar Ligi B Grubu üçüncü maçında Beşiktaş, Napoli’yi deplasmanda 3-2’lik skorla mağlup ederek tarihinin en önemli skorlarından birini aldı. Şenol Güneş’in öğrencileri Şampiyonlar Ligi’nin ikinci devresine 5 puanla giriyor.
Kartal disiplinden taviz vermedi
Maça kontrollü oyunla başlayan Beşiktaş, karşılaşmanın ilk dakikalarında Napoli’nin ataklarına sahada en doğru şekilde uyguladığı kompakt oyunla yanıt verdi. Tek forvet tercihiyle sahadaki yerini alan Şenol Güneş ve öğrencileri, sahada basmadık yer bırakmadı. Dersine iyi çalışan Güneş ve teknik ekibi, Napoli’nin zaaflarını değerlendirdi ve karşılaşmadan 3 puanla ayrıldı. 12’de Adriano ile önce geçen siyah-beyazlılara, Mertens 30’da yanıt verdi. 38’de ise gol orucunu bozan Aboubakar, ilk yarının skorunu belirledi. 1-2
İkinci yarıda da aynı dizilişle sahada olan Şenol Güneş ve öğrencileri, bu yarının ilk dakikalarında yine kompakt oyunuyla rakibine açık vermedi. Ancak 69’da hakemin penaltı noktasını göstermesi sonrası Gabbiadini, Fabri’nin koruduğu ağları havalandırdı. Moralini bozmayan ve sahadaki disiplininden vazgeçmeyen Beşiktaşlı futbolcular, maçın son bölümlerinde Napoli’nin yorgunluğunu avantaja dönüştürerek top yapmaya başladı. Siyah-beyazlılar 86’da ise Quaresma’nın kullandığı serbest vuruşta Aboubakar’ın şık golüyle maçtan 3-2’lik skorla galip ayrıldı.
Fabri Beşiktaş’ı oyunda tuttu
Siyah-beyazlı takımın tecrübeli file bekçisi Fabri, karşılaşmaya damga vuran isimdi. Maçın başından itibaren yaptığı kurtarışlarla İspanyol kaleci takımın direncini artırdı. Geride de topu oyuna doğru sokan Fabri, 50’nci dakikada Lorenzo İnsigne’nin penaltısında ise kalesinde geçit vermedi. Ağlarında 2 gol görse de İspanyol kalecinin performansı maçın en iyileri arasına girmesine sebep oldu.
Aboubakar siftah yaptı
Beşiktaş’a geldiği günden bu yana eleştirilen ve gol atamayan Vincent Aboubakar, Napoli deplasmanında uçuşa geçti. Kara Kartal’ın Kamerunlu yıldızı, Beşiktaş formasıyla da siftah yaptı. Ligde 5 maçta forma giyen 153 dakika sahada kalan Aboubakar henüz gol kaydedemedi. Açılışı Şampiyonlar Ligi’nde yapan 24 yaşındaki futbolcunun burada bulduğu moralle performansını artıracağı ön görülüyor.
İstatistik Napoli’nin 3 puan Beşiktaş’ın
Napoli - Beşiktaş karşılaşmasının 90 dakikası boyunca İtalyan ekibi yüzde 63’e yüzde 37 topla oynama üstünlüğü ile mücadele etti. Beşiktaş topu ayağında yeteri kadar tutmasa da rakip kaleye 9 şut gönderdi ve bunun 3’ünde isabet sağlarken, bu 3 isabet ağlarla buluştu. Sarri’nin öğrencileri ise Beşiktaş kalesine 17 şut çekti, 8’inde isabet sağladı. Kaleyi bulan tehlikeli 6 şutu ise Fabri engelledi. 484 pas yapan Napoli’ye Beşiktaş 266 pas ile cevap verdi. Siyah-beyazlılar karşılaşma boyunca 1 korner kullanırken, İtalyan ekibi 17 köşe vuruşu kullandı.