Milli sualtı sporcusu Birgül Erken, paletsiz dinamik apnea branşında rekor denemesi gerçekleştirdi. Manisa Atatürk Spor Kompleksi Kapalı Yüzme Havuzu’nda gerçekleşen denemede Birgül Erken, tek nefes ile sualtında 105 metre mesafeyi katederek paletsiz dinamik apnea branşında Türkiye rekoru kırdı.
Hızla gelişen sualtı sporlarından biri olan Serbest Dalış’ın milli takım aday kampı Manisa’da yapıldı. Bu yıl Türkiye Şampiyonası’nda 3 branşta altın, bir branşta ise gümüş madalya alarak en çok madalyaya sahip olan milli sporcu Birgül Erken, kamp esnasında paletsiz dinamik apnea branşında tek nefes ile başardığı rekor dalışı bu kez gazeteciler önünde gerçekleştirdi. Manisa Atatürk Spor Kompleksi Kapalı Yüzme Havuzu’nda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü destekleriyle gerçekleşen rekor denemesinde milli sporcu Erken, sualtında 105 metre mesafeyi katederek Türkiye rekoru kırdı. Milli takıma seçilmesi için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Birgül Erken, 24- 31 Temmuz’da Fransa’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmek istediğini dile getirdi. Birgül Erken’e destek vererek rekor denemesi gerçekleştirmesini sağlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman ise Türkiye rekoru kıran milli sporcuya başarılar diledi.
"HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU"
Manisa’da yapılan milli takım aday kampına katıldığını ifade eden milli sporcu Birgül Erken, paletsiz dinamik apnea branşında Türkiye rekorunun 90 ve ya 91 metre olduğunu belirterek, “Burada bir Türkiye rekoruna imza attım. Ama o esnada bir video olarak kayıt alınmadı. Sayın Müdürümüz Savaş Duman sayesinde imkanlar sağlandı. Fransa’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası’na hazırlık var. Ben paletsiz dinamik apnea branşında bir Türkiye rekoru kırdım. Hedefim Dünya şampiyonluğu. Bundan sonra da daha iyi dereceler geleceğine inanıyorum. Çok çalışıyorum. Antrenmanlarımı hiç aksatmıyorum. Umarım ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim. Dünya şampiyonası için hedefim 125 olacak. Çünkü dünya esnasında 175 metre gibi rakamlar telaffuz ediliyor. İlk üçe girebilmem için 125, 130 veya 140 yapmam gerekecek. Dolayısıyla çok sıkı bir antrenman temposu içerisine giriyorum. Bu antrenmanların bir kısmını da Manisa’da gerçekleştirme imkanı buldum. Mili Takım Kampı’nda çok iyi hazırlandık. Hocalarımız çok iyi bilgiler verdi. Bu kampın sonucunda da Türkiye rekoru ortaya çıktı” dedi.
DUMAN: "MİLLİ SPORCUMUZA BAŞARILAR DİLİYORUM"
Milli sporcu Birgül Erken’i konuk etmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman ise, “Geçen hafta sualtı hokeyi müsabakalarını tamamladık. Devamında ise su topu müsabakalarımız olacak. Biz bu tarz aktivitelerin yanında Serbest Dalış Milli Takım Kampı’na da ev sahipliği yaptık. Daha sonra böyle bir deneme teklifi gelince tesislerimizin kapılarını açtık. Milli sporcumuza başarılar diliyorum” diye konuştu.