Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, “Beşiktaş’a saygımız sonsuz ama bizim de puanlar ihtiyacımız var. Bizim tek düşüncemiz oradan puan ile ayrılmak. Beşiktaş maçı bizim için final maçı gibi” dedi.
Kırmızı-beyazlıların Teknik Direktörü Çalımbay, Hasan Subaşı Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, Antalyaspor’a, göreve, yönetime, futbolculara ve en çok da taraftara güvenerek geldiğini kaydetti.
"En kötü olay..."
"Sezon başında Antalyaspor’a göreve gelmek isterdim" diyen Çalımbay, kendi takımı kurmamasına ve hazırlık dönemini kendi takımıyla geçirmemesine rağmen görevi kabul ettiğini her şeye rağmen Antalyaspor’un bulunduğu noktanın kendisini korkutmadığının altını çizdi.
Kendisini korkutan tek şeyin desteksizlik olduğunu vurgulayan Çalımbay, "Taraftarımız desteğini çekerse herkes umutsuz olursa ve güvenini kaybederse en kötü olay bu olur. En başta taraftarımız olmak üzere herkesin takıma sahip çıkması gerekiyor. Taraftar iyi gün değil kötü gün dostudur. Bu takım iyi bir takım, iyi oyunculardan kurulu bir takım. Tabi ki eksiklikleri, sıkıntıları var. Sıkıntılar olmasa biz buraya gelmeyiz. Bu sıkıntıları birdenbire aşma şansımız da yok. Bizim zamana ihtiyacımız var. Bu zamanı da inşallah en kısa sürede atlatacağız." diye konuştu.
"Taraftara çağrı"
Bulundukları sıkıntılı durumu aşmak için herkesin birlik ve beraberlik içinde takıma sahip çıkması gerektiğini dile getiren Çalımbay, "Takıma tepki gösterme gibi şeyler düşünmek yanlış. Destek zamanı. Hiçbir futbolcu sahaya kötü olmak için çıkmaz. Hiç kimse uzatmalarda gol yemek istemez. Futbolun içinde bunlar oluyor. Böyle oldu diye de takımın üstüne gitmekten çok yönetimin, taraftarın, basının takımı sonuna kadar desteklemesi gerekiyor. Bu takım Antalya’nın takımı. Herkesin sıfırdan başlayıp takıma mükemmel bir şekilde destek vermesi gerekiyor. Bu durumdan birlik ve beraberlik içinde çıkarız. Bu takım bazı şansızlıklar yaşadı. Bir çok maçı son dakikalarda kaybetti, puanları kaçırdı. Futbolcuların inanılmaz şekilde destek ve morale ihtiyacı var.Benim buraya gelmemde taraftar önemli bir etken" dedi.
"Performansları yükselmeli"
Devre arasına kadar her maçtan puan almaları gerektiğini işaret eden Çalımbay, "Devre arasında iyi çalışarak ve iyi yapacağımız takviyelerle takımı iyi yere getireceğimize inanıyorum. Kadrodaki futbolcuların kapasitelerini en üst seviyesine çıkarması gerekiyor. Herkesin bir fedakarlık yapması gerekiyor. İş bir tek bizde bitmiyor. Bu desteği aldığımız takdirde ve özellikle iç saha maçlarını alıp deplasmandan da puan alırsak, iyi bir kampla daha iyi duruma geliriz. Bunu elimizdeki kadroyla yapacağız. Bu kadro ligde çok iş yapar. Hepsinin biraz daha performansını yükseltmesi gerekiyor" dedi.
“Eto’o’nun performansı iyi”
Eto’o’nun sezon başında bazı sıkıntılar yaşadığına değinen Çalımbay, Kamerunlu futbolcunun çalışarak daha iyi duruma geleceğini dile getirdi. Eto’o’nun çok gayretli olduğunu anlatan Çalımbay, yıldız futbolcunun antrenman olarak iyi bir performans sergilediğini belirtti.
“Kadroda çok yabancı oyuncu var”
Hiçbir futbolcunun sahaya kötü olmak için çıkmadığını kaydeden Çalımbay, “Takımı daha yeni yeni tanıyorum. Çaykur Rizespor maçındaki oyun beni memnun etti ama bu oyun ligde bize yetmez. Onun için bu oyunun çok çok üstüne çıkmamız gerekiyor. Futbolcularımda bunu yapabilecek potansiyel var. Kalan 9 maçtan puan çıkarmamız gerekiyor. Devre arasını iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bizde çok yabancı oyuncu var. Kadro dışı olanlarda var. Bütün bunların hepsini düzeltmemiz gerekir. Çok oyuncu değil, verimli bir kadromuz olması gerekir. Kadro dışı kalan oyuncularıma da üzülüyorum. Kadro dışı kalan her oyuncu geriye gidecektir. Transfer yasağı olmazsa mutlaka nokta transfer yapacağız” ifadelerine yer verdi.
Çalımbay, takımda herkesin her şeyini ortaya koyması gerektiğini belirterek, final niteliğinde telafisi olmayan maçlara çıkacaklarına değindi.
"Beşiktaş final maçı"
Bu hafta deplasmanda oynayacakları Beşiktaş maçının zorlu geçeceğini kaydeden Çalımbay, "Takım seçme şansımız yok. Her takımdan puan almamız gerekiyor. Kimsenin umudu olmayan maçlardan dahi puan çıkarmamız gerekiyor. Beşiktaş geçen yılın şampiyon takımı. Bu yıl da mükemmel bir grafik çiziyorlar. Geçen yıla göre kadroları çok geniş. Bugün Napoli’yle oynuyorlar. Bizim maça başka bir kadroyla da çıkabilirler. Taraftarıyla zor bir takım oluyorlar kendi sahalarında. Bunların farkındayız ama kendi durumumuzun da farkındayız. Beşiktaş’a saygımız sonsuz ama bizim de puanlar ihtiyacımız var. Bizim tek düşüncemiz oradan puan ile ayrılmak. Futbolcuların da bulunduğumuz yeri bilmemiz gerekiyor. Beşiktaş maçı bizim için final maçı gibi."