Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında yenilgisi bulunmayan tek takım olan Çaykur Rizespor, Bursaspor karşısında bu sezon ilk mağlubiyetini aldı. Karşılaşma sonrası iki takımın da teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.

Maçın ardından düzenlene basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, kendi hatalarından dolayı goller yediklerini belirterek, “İlk 45 dakikada iyi bir maç oynadık. Gol yemesek belki de farklı bir galibiyet elde edecektik. Girdiğimiz pozisyonlar var, kaçırdığımız goller var. 1-0 geri düşmek, Bursa karşısında çok tehlikeli bir durum. 1-1’i bulduk, ikinci yarı daha iyi oynayacağımızı düşünürken tam tersi oldu. Ofsayt düdüğünü duymadan geri çekildiğimiz için gol yedik. Kendi hatalarımızdan gol yedik. Eksik oyuncularımızı bu maçta aradık. Alternatiflerimiz olsaydı defansta bu hataları yapmazdık. Sonuçta kaybettik. Bursa’nın tüm maçlarını izledim. İyi bir takım. Ancak futbol şansları yoktu. Bugün buraya şansla geldiler. Şans onlardan yanaydı. Üç pozisyonları oldu, üçü de gol oldu” dedi.

BURSASPOR CEPHESİ
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise aldıkları galibiyetin kendilerine moral verdiğini vurgulayarak, “Şunu belirteyim. Rizespor hakikaten iyi mücadele eden, oyun disiplininden kopmayan bir takım. Ligin namağlup takımıydı. Hikmet hocayı da tebrik etmek istiyorum. Geçen hafta aldığımız galibiyetten sonra bugün ki maç bizim için kilit karşılaşmalardan bir tanesi oldu. Maçtan maçtan önce şunu oyuncularımız ile paylaştık. İstikrarsız bir takım mı olacağız yoksa üst üste kazanıp hızla tırmanın bir takım mı olacağız. Bunun kararını bugün verecektik. Alınacak galibiyetin olumlu motivasyon oluşturacağının farkındaydık. İlk devre oyunu kontrol ettiğimiz bölümde iyi şeyler oldu. İkinci yarı zor başladı bizim için. Ama oyunun kontrolünü ele aldık. Güzel bir gol attık. Bizim için güzel bir galibiyetti. Biz oyuncularımıza güvendiğimizi defalarca söyledik. Takımın daya iyi yerlere geleceğini de söyledik. Sadece zamana ihtiyacımız olduğunu söyledik. Taraftarlarımızdan biraz daha hoşgörülü olmalarını istiyoruz. Bu maçın moral motivasyonu hazırlık döneminde oluşturacağımız moral ve motivasyondan daha etkili olacaktır” dedi.