Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanlığı tarafından, 30 Nisan-03 Mayıs 2015 tarihleri arasında Artvin İlinin, Yusufeli İlçesi Barhal Çayı'nda 100 sporcunun katıldığı ve 4 gün boyunca adrenalin zirve yaptığı ve kıran kırana, sporcu ve izleyenlere muhteşem görsellik ve heyecan yaşatan yarışmalarda, ÇAYKUR spor Büyük Erkelerde Türkiye şampiyonu oldu. Çaykurspor’un diğer bir takımı olan, Genç Erkeler U-19 Türkiye Şampiyonası yarışmalarında, Rize Belediye spor birinci, Çaykurspor takımı ise ikincilik kupasını aldı.   

 Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanlığı, Yusufeli Kaymakamlığı ve Yusufeli Belediyesi tarafından organize edilen, U-19, U-23 ve Open (Açık Yaş) Bay-Bayan 1.Etap Türkiye Rafting Şampiyonasında, R6 Büyük Erkeklerde Çaykurspor Rafting takımı Türkiye birincisi, Yusufeli Belediye Spor Kulübü Türkiye ikinci, Ardeşen Spor Kulübü ise yarışmanın Türkiye üçüncüsü oldu. Erkekler U-23 yarışlarında, Exremetürk Gençlik Spor Kulübü birinci, Rize Belediye Spor Kulübü ise Türkiye ikincisi oldular. Bayanlar U-23 yaraşmalarında,  Munzur Fırat 1 takımı birinci, Munzur Fırat 2 takımı ise Türkiye Şampiyonası ikincisi oldular. Erkekler U-19 Türkiye Şampiyonası yarışmalarında, Rize Belediye Spor Kulübü birinci,  ÇAYKUR Spor Kulübü ikinci, Ardeşen Belediye Spor ise üçüncü oldular. Türkiye Şampiyonası U-19 Bayanlar yarışmalarında, Extermtürk Gençlik Spor Kulübü birinci, Munzur Adrenalin Doğa Sporları G.S.K takımı ise ikinci olarak yarışmaları tamamladılar.

Yusufeli'nin Barhal Çayı üzerindeki Yapay Kano Parkurunda yapılan yarışların son gününde, farklı bir parkur kullanıldı ve Sarıgöl Mevkiinden Kano parkuruna kadar yarışmalar yüzlerce Rafting sever ve Yusufeli halkı tarafında büyük bir heyecan ve coşku ile izlendi. 15 Kulüpten bay ve bayan olmak üzere 100 sporcunun katıldığı yarışlar 6 kategoride gerçekleşti. Yusufeli Kaymakamlığı ve Yusufeli Belediyesinin ev sahipliğinde geçen hafta Cuma günü görkemli bir seremoni açılışı töreni ile başlayan yarışmalar boyunca, tulum, akordeon eşliğinde horonlarla başlayan yarışmaların açılışı gibi finali de, Yusufeli Kaymakamı, Yusufeli Belediye Başkanı, kulüplerin Antrenörleri, sporcuları ve yören halkının hep birlikte şehri merkezinde ve yaraşmaların yapıldığı parkur alanında yine horonla son erdi.

Yarışmaları sonunda, Yusufeli Hükümet Konağı yanında, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende dereceye giren sporculara madalya ve kupaları verildi. Kulüpleri ve sporcuların kupa ve madalyaları Yusufeli Kaymakamı Ömer Dereci, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu As Başkanı Fikret Yardımcı, Gelişmekte Olan Spor Branşları Genel Sekreteri Kemal Tatar ve Yusufeli Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Fatih Kırbıyık tarafından takdim edildi.

Yarışmalarda Büyüklerde Türkiye birincisi, gençlerde ise Türkiye İkincisi olan, Çaykurspor Rafting ve Kano Antrenörü Rıza Avcı, “Her yıl elde ettiğimiz şampiyonlukların arkasında, başta kulübümüzün Yönetim Kurulu Başkanı, ÇAYKUR Genel Müdürümüz, Sayın İmdat Sütlüoğlu ve gerçekten bu spora bedeniyle, ruhuyla, sevgisiyle, disiplin ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile sorucularımın, yılmayan, yorulmayan hırs ve emeklerinin neticesi ve elde edilen bu başarılar vardır. Bizlere her türlü, maddi ve manevi desteği sağlayan Sayın Kulübümüzün Başkanı Sütlüoğlu’na teşekkür ediyoruz. 16 Mayıs’ta Bosna Hersek’te yapılacak Avrupa kupasında inşallah ülkeme şampiyonluk kazandırmak için kaldığımız yerden çalışmalarımıza devam etmekteyiz. “dedi.

HABER VE FOTOĞRAFLAR: BAYRAM ALİ KAVALCI-YUSUFELİ