2015 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda şampiyon olan Eczacıbaşı VitrA’nin sporcuları, yakaladıkları başarının kalıcı olmasını sağlamak istediklerini söylediler.
FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda rakiplerini tek tek geçerek şampiyonluğa ulaşan Eczacıbaşı VitrA’nın oyuncuları açıklamalarda bulundu. Eczacıbaşı VitrA’da 11 sezonu geride bıraktığını hatırlatan Büşra Cansu, “Ben buraya geldiğimden beri her sene büyük hedefleri ortaya koyuyorduk. Her zaman finallere ve şampiyonlukların takımı olduk. Bu senede bu hayali kurmuştuk. Bu sene büyün birikimlerimizin emeğini alarak şampiyonluğa ulaştık” dedi.
“İKİNCİ SEZONDA DAHA DA ÜSTÜNE KOYARAK DAHA İYİ BAŞARILAR ALABİLİRİZ”
Zirveye çıkmanın zor olduğunu vurgulayan milli sporcu, “Zirvede kendimizi tekrar koruyabilmek ve düşmemek daha da önemli. Baktığımız zaman takım yapısı olarak Türk oyuncular ve birkaç tane yabancı oyuncumuz dışında bir çok oyuncumuz bu sene yeni geldi. Antrenörümüz yeni geldi. Bu sezon başında birbirimizi alışma sezonu geçirdik. İlk senede bu başarıları alabiliyorsak, ikinci sezonda daha da üstüne koyarak daha iyi başarılar alabileceğimizi düşüyoruz” diye konuştu.
ÖZDEMİR: “SEZONU DÜNYA KUPASINI ALARAK BİTİRMEK MUTLULUK VERİCİ”
Avrupa şampiyonluğunu tadını çıkartamadan maçlara geri döndüklerini belirten Nilay Özdemir, “Avrupa şampiyonluğunun ardından ligde ve Türkiye Kupası’nda maçlara çıktık. Burada konsantre düşüşü yaşadık ve istediğimiz sonuçları alamadık. Daha sonra kendimizi toparlayarak istediğimiz sonuçları almaya başladık. Sezonu dünya kupasını alarak bitirmek bize mutluluk verici” dedi.
Zirveye çıkmanın zor olduğunu vurgulayan Özdemir, “Zirvede durmak daha zor. Eczacıbaşı adına uzun süreler bunu başarı ile devam edeceğiz” diye konuştu.
Milli sporcu Nilay Özdemir, gelen transfer teklifleri hakkında ise, her şeyin birkaç hafta içinde belli olacağını sonucun ise sürpriz olmasını istediğini söyledi.