Bilecik’in ev sahipliği yaptığı Genç Kızlar Futbol Şampiyonası’nın ilk maçı, hakem atanmadığı için 20 dakika geç başladı.

Bilecik’in ev sahipliği yaptığı 4 takımlı Genç Kızlar Futbol Şampiyonası Bilecik Edebali Stadı’nda dün saat 16.00’da oynanacak Ankara Metropol Spor- Kanal Boyu Nilüfer Spor karşılaşması ile başlayacaktı. Maçın başlamasına dakikalar kala halen hakem üçlüsünün maça gelmemesi dolayısıyla, saha komiseri ve TFF temsilcisi gerekli yerleri aradılar. Maça hakem atamasının yapılmadığını öğrenen komiser ve TFF temsilcisi, hemen bir hakem atamasının yapılmasını istediler. Bunun üzerine maça orta hakem Sevindik Çetinkaya ile yan hakemliğine Erdeniz Gezer, Batuhan Şahin atandı. Hakem üçlüsünün stada gelmesinin ardından müsabaka 20 dakikalık gecikme ile başladı.

"İSTANBUL’DAKİ GÖREVLİ PERSONELİMİZ BİLECİK’TEKİ HAKEM ATAMASINA BİLGİ VERMEMİŞ"

Konu hakkında İHA muhabirine açıklama yapan Bilecik Futbol İl Temsilcisi Engin Toku, Genç Kızlar Futbol Şampiyonası’na Bilecik’in ev sahipliği yaptığı belirterek, "Şu an oynanan Ankara Metropol Spor- Kanal Boyu Nilüfer Spor karşılaşması saat 16.00’da başlayacaktı. Maçın 20 dakika geç başlamasının sebebi Bilecik İl Hakem Kurulu Başkanı Sedat Kara, kendilerine bu organizasyon hakkında bilgi gelmediği belirtti. Kendileri de bilgileri olmadığından dolayı maça atama yapmamış. Maçın başlamasına dakikalar kala buradaki maça bir hakem triosu ayarlandı ve 16.20’de müsabakayı başlattık" dedi.

Öte yandan Ankara’da bulunan TFF Hakem İşleri Müdürlüğü yetkilileri, Türkiye’de 14 ilde yapılan bu mücadeleler için gerekli bilgilendirmelerin yapıldığı belirttiler.

(Cem Kaan Toka - İbrahim Sünetçi / İHA)