AVRUPA Şampiyon Kulüpler Hokey Şampiyonasında, Avrupa’nın en güçlü takımlarıyla mücadele ederek Türkiye’yi başarıyla temsil eden Gaziantep Polisgücü Spor Hokey Takımı final maçında Ukrayna’nın Vinnitsa Hokey Takımını 5-1’lik skorla yenerek ederek namağlup unvanla Avrupa Şampiyonu oldu.
Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da gerçekleştirilen Erkek Salon Hokeyi Avrupa Şampiyon Kulüpler Salon Hokey Şampiyonası'nda Gaziantep Polisgücü Spor Hokey Takımı dördüncü kez Avrupa Şampiyonluğunu kazandı. Final müsabakasında finalde karşılaştığı Ukrayna’nın Vinnitsa Hokey Takımını 5-1’lik skorla geçen Gaziantep Polisgücü Hokey Takımı şampiyonada hiç yenilgi almadı. Final maçı sonunda sporcularını kutlayan Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan, “Aslanlarımla gurur duyuyorum. Bugün dördüncü kez Avrupa Şampiyonu olmamızı sağladılar. Bütün maçlara yüreklerini, inançlarını koyarak çıkan sporcularımız güçlü rakipleri karşısında farklı skorlarla namaglûp unvanla Türkiye’ye Şampiyonluk kazandırmışlardır. Avrupa Şampiyonluğumuzu ve Şampiyonluk kupamızı Afrin Şehitlerimize armağan ediyoruz. Türkiye’nin böyle güzel haberlere ihtiyacı var. Ekip olarak, takım olarak Afrin mücadelesinde Mehmetçiklerimizin yanındayız. Şampiyona süresince bizleri sürekli telefonla arayarak ve mesajlar atarak yalnız bırakmayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ve milletvekillerimize, bizleri destekleyen Gazianteplilere ve Türk milletine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

SPORUN DESTEKLENMESİ DÜNYA ŞAMPİYONASI GETİRİR

Takımın elde ettiği başarıların bir tesadüf olmadığını ifade eden Teknik Direktör Yusuf Kasım da Gaziantepli sanayici ve iş adamlarını spora ve sporculara desteğe davet ederek, “Bugün sporcularımız dördüncü kez Avrupa’da adeta destan yazarak namaglûp unvanla Avrupa Şampiyonu olmayı başarmıştandır. Takımımız tamamen Gaziantepli çocuklarımızdan oluşan bir takımdır ve bu çocukların desteğe ihtiyacı var. Kulübümüzün ve sporcularımızın gereken desteği alması halinde elde ettiği başarıları dünya şampiyonası ve olimpiyat şampiyonalarına taşıyacaklarından kimsenin şüphesi olmasın. Yerli bir takım ve Gaziantepli sporculardan oluşan bir takım bu gün Avrupa’nın göbeğinde adeta destan yazarak Avrupa’nın en güçlü takımlarını şampiyonada yenmeyi başarmıştır. Bunu gerek Gaziantep Valimizin gerekse yerel yönetimlerimizin dikkate alması ve Gaziantep’in takımına sahip çıkılması için gerekli adımları atmalarını diliyorum. Sanayici ve İş adamlarımızdan da kulübümüze ve sporcularımıza gerekli desteği vermelerini temenni ediyorum” diye konuştu.

BAŞKAN ŞAHİN YALNIZ BIRAKMADI

Şampiyona boyunca telefonla arayarak sporculara moral veren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin aldığı şampiyonluk haberine sevindiğini ifade ederek, "Gaziantep her konuda dünyadaki ağırlığını hissettirmeye devam ediyor. Avrupa’da destan yazan Gaziantepli evlatlarımızı ve takımın başarısı için gecesini gündüzüne katarak hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan ve teknik adamlarımızı yürekten kutluyorum. Şampiyonluğu ülkemizin bekası ve bölünmez bütünlüğü için sınır ötesinde mücadele eden Mehmetçiğimize ve Afrin Şehitlerimize armağan eden takımı yürekten kutluyorum. Gaziantep elbette evlatlarını bağrına basacaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI