Gaziantepspor Taraftarlar Derneği Başkanı İrfan Karakuzulu, takımın ligde sergilediği futbolun taraftarı memnun ettiğini belirterek, Gaziantepspor’un taraftarı ve takımıyla bütünleşmiş bir kulüp olduğunu söyledi.
Bir dönem Avrupa kupaları ve Spor Toto Süper Lig’de sergilediği futbolla adından söz ettiren Gaziantepspor, yıllar sonra taraftarını yeninden umutlandırdı. Son iki sezonda son anda ligde kalarak taraftarlarına kabus yaşatan Gaziantepspor, 2016-2017 futbol sezonuna etkili başladı.
İsmail Kartal’ın takımın başına gelmesiyle özellikle kendi sahasında sergilediği futbolla taraftarı ve camiayı umutlandıran Güneydoğu temsilcisinde taraftar ve kent başarıya odaklandı. Gaziantepspor Taraftarlar Derneği Başkanı İrfan Karakuzulu, Gaziantepspor’un yıllar sonra yeniden taraftara umut dağıttığını söyledi.
“Deplasmana gelen takımlar korkarak gelirlerdi”
Taraftarların sürekli iyi futbol görmek istediğini ve bu yüzden de taraftarlardan sabırlı olmasını isteyen İrfan Karakuzulu, "İsmail hocamıza özellikle değinmek istiyorum. İsmail hocanın buraya bir eli değdi. Sihirli bir el mi diyelim. Gerek oyuncular açısından gerek de yönetim kurulu İsmail Kartal’ı çok beğeniyorlar. Oyuncuların da İsmail hoca ile iletişiminin iyi olduğunu görüyorum. İsmail hocaya bu sene şans verilirse önümüzdeki yıllarda takım geçmişteki Avrupa kupalarındaki başarılı günlerine geri dönebilir. Roma’yı yenen Gaziantepspor’u belki de İsmail hocayla görebiliriz. Gaziantepspor, dört büyüklerin korkulu rüyasıydı. Çünkü geçtiğimiz yıllarda Gaziantepspor deplasmana gelen bütün takımlar korkarak gelirlerdi” dedi.
“Son 10 yılın en iyi kadrosunu gördük”
Gaziantepspor’un gerçekten içeride ve dışarıda çok iyi oynadıklarını söyleyen Karakuzulu, ”Bu sene hem kadro kalitesi hem de oyun olarak üst düzey bir görüntü çizmektedir. Ayrıca son 10 yılında en iyi kadro kalitesini ve hocanın da vermiş olduğu mücadele Gaziantepspor’un bu yöndeki başarısını etkiliyor. Seyircimizin ayrıca takımımıza her şekilde sahip çıkması özellikle Medipol Başakşehir maçı sonrası iyi oynanan güzel futbolun akabinde mağlup olmamıza karşın tribünlerde maçtan sonra oyuncularımıza karşın tribüne davet edip onları alkışlaması son yıllarda görmek istediğimiz olaylar” ifadelerini kullandı.
“Yeni stadımızdaki ilk maçta taraftarlarımıza 35-40 bin forma”
İrfan Karakuzulu, Gaziantepspor yönetim kurulu ile birlikte sezon başında taraftar projesi başlattıklarını ve taraftarın da bu şekilde takımının gerçek sahibinin olduğunu gözlemlediğini belirtti. "Taraftarlar maça gelirken ’Benim takımım, benim futbolcularım’ diye geliyor" diyen Karakuzulu, ”Tabi bu pozitif bir enerji sinerjiye dönüştü. Taraftarımızda bunun akabinde oyuncularımızı kucakladılar. Her maç sonrası olumlu ve olumsuz olsa dahi oyuncularımızı her şekilde kucaklıyorlar. Bunun da devamı inşallah sezon sonuna kadar başarı ile birlikte gelir. Sponsor taraftar projesi kapsamında biz hep kulübün bu yönde gelir elde etmesi hem de taraftarımızın maçlara geldiği zaman üstündeki formayla maçlarını seyretmesi için bu proje akımını başlattık. Sağ olsun valimiz Ali Yerlika’ya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığımız görüşmelerde 35-40 bin civarında forma sözü verdiler. İnşallah ilk maçta seyircimiz o formalar ile stada gelecek” diye konuştu.