7 Haziran tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nde milletvekili olmak isteyen aday adayları 12-18 Mart tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmişti. Aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu düzenlenen basın toplantısıyla açıklayan son isim Übeyt Akçin oldu. Akçin aday adayı olduğunu açıkladığı sırada gözyaşlarını tutamadı.
Milliyetçi Hareket Partisi İl Binası’nda düzenlenen basın toplantısında aday adayı olduğunu açıklayan Übeyt Akçin, “Doktor olarak memlekete hizmet vermenin yanı sıra, sahada sizlerin gerçek sorunlarına tercüman olmak için aday adayı başvurusunda bulundum” dedi.
Aday adaylığını açıkladığı sırada gözyaşlarına boğulan Akçin, MHP 40 yıllık bir parti, 40 yıl önce ne söylediyse şimdide aynı şeyleri söylüyor ifadelerini kullandı.
Akçin, “Ülkücü camia heyecanlı, halkımız bize iktidarı sunmaya çalışıyor. Ülkücü camia bugüne kadar çok ağır bedeller ödedi ancak hiçbir zaman mağdurum demedi” şeklinde konuştu.
Öğrenciler, atanamayan öğretmenler, çiftçiler seslerini duyurmak için bağırırken, mevcut iktidar neredeydi diyen Akçin, “Nerde olduklarını Bülent Arınç açıkladı. Ankara’yı parsel parsel, İstanbul’u karış karış satanlar, bu ülkeyi santim santim teslim etmemişler midir” ifadeleri ile konuşmasını tamamladı.