Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal’ın, maddi olumsuzluklardan dolayı istifa ettiği iddia edilirken, söz konusu durumun yarın kesinleşeceği öğrenildi.
Geçtiğimiz yıl Süper Lig’de tutunamayarak TFF 1. Lig’e düşen Eskişehirspor’da, dertler bitmiyor. Ligden düşüşün ardından taraftarın isteği üzerine başkanlığa gelen Halil Ünal’ın bugün istifa ettiği iddia edildi. FIFA’daki alacaklı dosyalar nedeniyle sıkıntı çeken Eskişehirspor’un çarşamba günü borçlarını ödemesi gerekiyor. Gerekli ödemelerin yapılamaması halinde Eskişehirspor’un ilk etapta 18 puanı, daha sonra ise 60 puanı silinecek. Şehirden destek bekleyen Halil Ünal, çağrısına şimdiye kadar istediği cevabı alamadı. Bunun üzerine Başkan Halil Ünal ve yönetim üyeleri istifa kararı aldı. Bugün Eskişehir Valisi Azmi Çelik’e kararı ileten Başkan Ünal’ın istifasını bıraktığı öne sürüldü.
Öte yandan şu ana kadar Eskişehirspor’dan ve Halil Ünal’dan bir açıklama gelmemesi üzerine, istifanın şimdilik söz konusu olmadığı yorumları yapıldı. Vali Çelik ile Başkan Ünal’ın bir kez daha görüşeceği belirtilirken, durumun yarın netlik kazanacağı öğrenildi.