Hata yaptığında büyük üzüntü yaşadığını söyleyen Fenerbahçeli futbolcu Şener Özbayraklı, “Hatalarda kimsenin art niyeti yok, futbolda hatalar oluyor. Ben her zaman çalışıyorum ve en üst seviyeye gelmeye gayret ediyorum” dedi.

Süper Lig’e verilen arada Antalya Belek’te hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe’de bugün sabah antrenmanı sonrası Şener Özbayraklı, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kamp ortamlarının her zaman yorucu olduğunu belirten Özbayraklı, “Ama bunu keyifli hale getirmek bizim elimizde. En iyi şekilde kampı değerlendiriyoruz. Hedefimiz ikinci yarıya daha iyi bir şekilde hazırlanıp, iyi girmek. Bundan dolayı çalışmalarımız sürüyor. İnşallah sakatlıksız bitiririz” diye konuştu.

“SON İKİ SEZON KÖTÜ BAŞLADIK”

Son iki sezondur lige kötü başladıklarını ifade eden 27 yaşındaki futbolcu, “Bu bizi kötü yönde etkiledi. Büyük bir camiayız, iyi skorlar almamız gerekiyor. Bu sene bireysel hata yaptık ve puanlar kaybettik. Ama bunu atlatmayı bildik. Son 6 haftada iyi sonuçlar aldık ve az bir puan farkı var. Taraftar bizim kim olduğumuzu ve takımın büyüklüğünü biliyor. İnşallah en iyi şekilde ikinci yarıya başlar ve bu puan farkını kapatıp istediğimi hedefe ulaşırız” şeklinde konuştu.

“HATA DURUMLARINA TAKILMIYORUM”

Futbolun içinde hatalar olduğunu ve buna takılmadığını dile getiren Şener, şunları söyledi:

“Tek takıldığım nokta, takım arkadaşlarım emek verirken tek bir hatayla bunu silebilmeniz. Bunun haricinde ben veya başka arkadaşlarım hata yapabilir. Ben o hatayı yaptığım zaman üzüntüsünü yaşıyorum. Hatalarda kimsenin art niyeti yok. Futbolda hatalar oluyor. Ben her zaman çalışıyorum ve en üst seviyeye gelmeye çalışıyorum. Her zaman oynamadım, bazen oturdum bekledim, sabrettim. Beklemek ve kendini hazır tutmak futbolcu için kötü bir dönem. Ama ben bunu hep yaşadım ve hiçbir zaman yılmadım. Buradayım ve mutluyum."

“BURSASPOR’DA ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM”

Bursaspor’da oynadığı dönemde kendine çok şey kattığını aktaran Özbayraklı, “Fenerbahçe benim için Türkiye’nin en üst düzey takımı ve burada oynuyorum. Bursa’da oynadığım dönemle bu dönem farklı. Fenerbahçe ile oynadığın zaman rakipler size farklı önlem alıyor. Fenerbahçe’de bir hata yaptığınız zaman hataları görebiliyorsunuz. Ama burası çok farklı. Fenerbahçe’de 3 sezondur oynuyorum. Bir önceki maçta yaptığım iyi veya kötü şeyleri düzeltmeye çalışıyorum. Şu anda sadece kendimle rekabet ediyorum. Ben bu takımın bir parçasıyım ama bütün parçalara da saygım var. Şu anki çabam oynamak değil, kazanmak için çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

“ZORLU SÜRECİ AŞTIK”

Çok zorlu bir süreç yaşayıp bunu en iyi şekilde geçtiklerini anlatan milli futbolcu, “Puan farkı çok az. Biz her zaman yarışın içindeyiz. Hiç kopmadık. Motivasyonumuz çok iyi yönde ve bunu en iyi şekilde yansıtıyoruz. Ligin sonuna kadar bu yarışta olacağız. İnşallah bu yarışı en önde bitiririz” dedi.

“UYUM SÜRECİNİ ATLATTIK”

Yeni bir hoca ve yeni oyuncularla uyum sürecinin en iyi şekilde atlatıldığını sözlerine ekleyen Şener Özbayraklı, şöyle konuştu:

“Ama çok basit hatalar yaptık. Onları yapmasaydık daha farklı bir konumda olabilirdik. Taraftarımız sonuçlar kötü olunca bize küstü. Son 6-7 haftadır taraftarımız geliyor ve motivasyonumuz en üst düzeye çıktı. Şuanda herkes bizden mutlu. Hatalar yapmadan en iyi şekilde devam etmek istiyoruz.”

(Ozan Buğra Koşar - Mehmet Şirin Topaloğlu/İHA)