Rize Gençlik Spor Kulübü’nün 4 yıl gibi kısa sürede Türkiye şampiyonluğuna yükselen milli bisiklet sporcusu Emre Yavuz ortaya koyduğu performansı ile herkese ilham veriyor.

Arkadaşları ile gittiği orman gezilerinde bisiklet kullanan ve zamanla amatör etkinliklere katılan milli bisikletçi zamanla ilgisini çeken bu spor için kendi başına bir mücadeleye girdi. 2014 yılında bu sporla ilgilenmeye başlayan şampiyon Yavuz, kendi antrenman planını oluşturmak için araştırdı, öğrenip uyguladı. Her geçen yıl kendini geliştiren ve 4 yılsonunda hem U23, hem de ELİT grubunda Dağ Bisikleti TÜRKİYE Şampiyonu oldu.

Bu başarı serüveninde yolu Rize Bisiklet İl Temsilcisi Hamza Kansız ile kesişen Erzincanlı bisikletçi Emre Yavuz artık yarışlara Rize Gençlik Spor Kulübü sporcusu olarak katılarak şampiyonluklarında Rize’yi temsil ediyor.

Milli sporcu Emre Yavuz Temmuz ayında İstanbul’da yapılan dağ bisiklet yarışları sonucunda hayal ettiği Türkiye Şampiyonluğunu yakalayınca adından söz ettirmeye başladı. Tüm sporculara örnek olacak bir hikaye ile bu dereceye ulaşan Milli Bisiklet sporcusu Emre Yavuz, emek başarıyı getirir diyor.” 2014 yılında, 18 yaşımda başladığım bisiklet sporunu 4 yıldır sürdürmekteyim. Kendi başıma başladım, öğrendim ve bu sporu hala kendi başıma öğrenerek sürdürmekteyim. İlk başladığımda bir bilgim yoktu. Bisiklet forma mayosu yerine eşofman takımı, bisiklet ayakkabısı yerine futbol ayakkabısı giyiyordum. Hem maddi imkanlar hem bilinçsizlik sonucunda ilk dönemler biraz zorlu geçti ama yılmadık. Daha sonra bilinçlendim ve bunların üstesinden geldim. İleriki yıllarda, nasıl antrenman yapmalıyım, ne yemeliyim bunları yabancı sporculara bakıp araştırıp uygulayıp öğrenip meyvesini hemen aldım, 2014 Gençler Türkiye 3. luğu ile başladım ve burada fazla durmadım, bir üst gruba çıktım, en iyi sporcuların ter döktü yere geçtim, artık en iyisi olmam gerekiyordu. Çok az zamanım vardı. Sadece bir kış süresi kadar hazırlık dönemim vardı. Daha çok deneyim ve bilgi ile sezona başlangıç yaptım. Benden yıllarca fazla bilinçli spor yapanların içinde başladım yarışmaya, her şey umduğum gibi gitti ve u23 Türkiye 2. Ligini elde ettim ve milli sporculuk unvanını aldım. Artık inancım tamdı, kuvvetimin farkına vardım, yaptıklarımın doğru olduğuna kanaat getirdim ve daha sıkı hazırlandım, sonucunda da 2016 U23 Türkiye şampiyonu oldum”

Hayal ettiği basamakları azimle tek tek tırmanan Milli bisikletçi Emre Yavuz “ bu sporda ilerlemeyi kafaya koydum. Okumama dahi ara verdim 1 yıl bu işi öğrenmek için. Daha sonra 2017 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’ne başladım ve hazırlıklarımı artık bilimsel olarak sürdürmeye devam ettim. Ve bu mücadeleler sonucunda 2017’de hem U23 Türkiye Şampiyonluğu hem de Elit Türkiye Şampiyonluğunu elde ettim”

Yavuz “yaşadığım bu süreçte üniversitede hocam olan Ömer Cumhur Poyraz’a, ayrıca benim bu işi yapacağıma inanıp her zaman yanımda olan Harun Molla abime ve kendi gibi gören Hamza Kansız hocama çok teşekkür ediyorum. Hedeflerim Allah nasip ederse çok büyük. Yeni başladım, çok bir geçmişim yok ama başarım çok büyük, bu başarı daha fazla bilgi, daha fazla çalışmak ve daha fazla istemekle geldi. Kendim başladığım bu sporu kendi ayaklarımın üstünde sürdürmeye sonuna kadar devam edeceğim.”

Haber :ARZU ERBAŞ