Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Gençlerbirliği maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Bugün kazanmak için geldiğimiz bir karşılaşmadan kaybederek dönüyoruz" dedi.

Süper Lig’in 8. haftasında Gençlerbirliği’ne konuk olan Beşiktaş, sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş, “Bugün kazanmak için geldiğimiz bir karşılaşmada maçı kaybederek dönüyoruz. Üç puan kayıpla dönüyoruz ve bu bizim için üzüntü verici. Oyuna yavaş başladık ve tempolu, hızlı oynamayınca rakip bunu iyi kullandı. Yediğimiz ilk golde savunma anlayışıyla beraberliğe razıyken böyle bir gol atmaları onları biraz daha dirençli hale getirdi. İkinci yarı on kişi kaldığımızda, daha etkili ataklar ve pozisyonlarımız vardı. Maçın başından itibaren temposuz oynamanın zararlarını gördük. 45 dakikada etkili atağımız yoktu. Bugün kendi oyunumuzun altında oynayınca maalesef kaybettik. Bugün Gençlerbirliği maçı oynadık şimdi Monaco maçına hazırlanacağız. Yorumlara saygılıyım. Şimdi bizim konuşacak değil çalışacak zamana ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

GENÇLERBİRLİĞİ CEPHESİ

Süper Lig 8. hafta mücadelesinde Beşiktaş’ı 2-1 yenen Gençlerbirliği’nde Başkan Murat Cavcav, "Bugün sahada oynayan tüm oyuncularımı tek tek gönülden ve içten kutluyorum" dedi.

Süper Lig’in 8. haftasında Beşiktaş’ı 2-1 yenen Gençlerbirliği’nde Başkan Murat Cavcav maç sonu basın açıklaması gerçekleştirdi. Cavcav, “Sahada mücadele verince başaramayacağımız hiçbir şey yok. Bugün sahada oynayan tüm oyuncularımı tek tek gönülden ve içten kutluyorum oynadıkları oyundan dolayı. Gençlerbirliği büyük bir camia ve ligde bu durumda olmaması gereken bir takım. Bunu da bugün göstermiş olduk taraftarımıza ve camiamıza. Gençlerbirliği daha ilerisi için daha iyi futbol oynayacaktır. Haftaya Akhisar maçımız var. İnşallah galibiyetlerimizi orada da devam ettirmek istiyoruz. Bizi bugün destekleyen tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Her zaman bizi desteklesinler. Bu kulüpte yanlış bir şeyler yapılmıyor. Yapılan tüm işler doğru işlerdir. Oyuncularımı bu gösterdikleri mücadeleden dolayı tekrar kutluyorum ve teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Mesut Bakkal: “Beşiktaş gibi oynamaya çalışsam Beşiktaş zaten bizi yenerdi”

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Beşiktaş maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Sahada mücadele etmeden maç kazanılmıyor” dedi.

Süper Lig’in 8. haftasında, Gençlerbirliği sahasında Beşiktaş’ı konuk etti. Ev sahibi ekip, mücadeleden 2-1 galip ayrıldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bakkal “Saat altıda toplantıya girdik. O kadar mutluyum ki. Maçı birebir ekranda oynadık. Artık Türk oyuncusu taktiğe bağlı oynamayı biliyormuş. Saat 6’da oynadığımız taktiği gerçekleştirdik. Net yaptık. 118 kilometre mesafe koşan bir takım oluştu. Tek düşüncemiz bu oyun disiplininde takımı tutmak. Disiplinli oynamaya çalışan ve Beşiktaş ve Medipol Başakşehir’i yenen takımın yetersiz olmadığın gördük. Oyuncularımı mücadele isteğini gösterdiler. Oyuncularıma yetersiz dediler. 24 yaş ortalaması takımla coşkuyla devam etmemiz gerekiyor. Sahada mücadele etmeden maç kazanılmıyor. Giren, çıkan, oynamaya çalışan ve verdiğim taktiği tam anlamıyla uygulamaya çalışan bir takım vardı. Topla oynama oranımız yüzde 36. Beşiktaş bizden üstün. Beşiktaş gibi oynamaya çalışsam Beşiktaş zaten bizi yenerdi. Önce durduk, belki de 3-4 olacaktı. Kulübün geldiği noktada bu galibiyete ihtiyaç vardı. Devam edeceğiz. Çünkü daha bir şey yapmadık. Benim tek amacım üst tarafı yakalamak. Vatan, millet, Sakarya bitti. Sert oyun oynamıyorduk şimdi oynuyoruz. Vedat Muriç’in 2 maçını izledim. İnanılmaz gönül adamı. İyi oynar kötü oynar tüm topları tutuyor. Bunları çoğaltmamız lazım. İlk yarı bitene kadar 16 puanı geçmeyi planlıyorum. Bu galibiyetten sonra alır belki alır gideriz. Alabildiğimiz kadar alacağız. Beşiktaş’ı yensem iyi hocayım, Akhisar’a yenilsem kötü hocayım. Türkiye başarının kriteri nedir çözemedim. Bugünkü oyunun devam etmesi gerekiyor. Kızımın da doğum günü ona hediye olsun” ifadelerini kullandı.

(Cem Geçim - Ömer Çetin - Seyid Fatih Poyraz - Mustafa Apaydın /İHA)