Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Yakın Doğu Üniversitesi BGD’ye transfer olan 27 yaşındaki ABD asıllı Türk basketbolcu Kuanitra Holingsvorth, Medicana Çamlıca Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçti.
Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı ve Türk Milli Takımında forma giyen ve kadın basketbolunun en önemli oyuncularından biri olan Holingsvorth, takımı ile 2016 yılında Türkiye Ligi şampiyonluğunu, 2015 ve 2016 yıllarında Türkiye Kupasını, 2013, 2014 ve 2015 yılında da Cumhurbaşkanlığı Kupalarını kazanma başarısını gösterdi.
Holingsvorth’un yapılan tetkikler sonucunda herhangi bir sağlık problemi olmadığı belirlendi. Kuanitra Holingsvorth’un sağlık durumu ile yakından ilgilenerek bilgi veren Medicana Çamlıca Hastanesi CheckUp Hekimi Dr. Gökay Bilgin, "Kuanitra Holingsvorth geniş kapsamlı bir sağlık kontrolünden geçti. Holingsvorth’un yapılan tetkiklerde sağlık durumunun çok iyi olduğu gözlenmiş olup, efor sırasında göstermiş olduğu üstün performans ve dayanıklılığı da bizleri çok şaşırttı" dedi.
Hastane yöneticilerinden, doktorların ve personelin ilgisinden son derece memnun olan kadın basketbolunun önemli oyuncularından Kuanitra Holingsvorth, Medicana Çamlıca Hastanesi CheckUp Hekimi Dr. Gökay Bilgin ve tüm ekibe teşekkür ederek hastaneden ayrıldı.
Kuanitra Holingsvorth hakkında
Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nin önümüzdeki sezonda üst sıralara oynamaya aday takımlar arasında en geniş kadroya sahip ekiplerden biri olan Yakın Doğu Üniversitesi BGD’nin yeni transferi Hollingsvorth 1988 doğumlu ve 1,96 boyunda. Geçtiğimiz sezon formasını giydiği Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı’nda 8.6 sayı, 5.4 ribaund ve 0.6 asist ortalamalarıyla oynadı. 18 Euroleague maçında ortalama 18 dakika süren alan Hollingsvorth, 6,6 sayı, 4,6 ribaund ile mücadele etti. Uzun yıllar Fenerbahçe formasını giyen başarılı oyuncu 2009 yılında birinci tur 9. sıradan Minnesota Lynx takımı tarafından draft edilerek WNBA’de forma giymeye başladı. Lynx takımdan sonra da sırası ile New York Liberty, Washington Mystics ve Seattle Storm takımlarının formalarını giyen Hollingsvorth, Avrupa’nın en önde gelen kadın basketbol takımlarından biri olan Ekateringburg formasıyla da mücadele etti. 2012 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı da olan Hollingsworth, Türkiye Kadın Milli Takımı formasını terletti. Takımı Fenerbahçe ile 2016 yılında Türkiye Ligi şampiyonluğunu, 2015 ve 2016 yıllarında Türkiye Kupasını, 2013, 2014 ve 2015 yılında da Cumhurbaşkanlığı Kupalarını kazanma başarısını gösteren Holingsvorth, hem savunmada hem de hücumdaki sert ve etkili oyunu ile ön plana çıkıyor.