Yapımı devam eden Malatya Arena Stadı’nda saha drenajı ve çatı kaplama işlemleri tamamen biterken, Ekim ayı içerisinde rulo çimlerin serilmeye başlanacağı belirtildi.
Yarım kalan işlerini tamamlamak ve yapım işini sonuçlandırmak için yaklaşık 40 milyon TL bedelle stat ihalesini alan Malatya merkezli inşaat firması çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.
Stadı Ocak 2017’de teslim etmeyi planlayan firmanın asıl hedefi ise dev kompleksi sezonun ikinci yarısına yetiştirebilmek.
Saha drenajı ve çatı kaplaması tamamlanan Arena Stadı’nda Ekim ayı içerisinde rulo çimlerin serim işlemine başlanacağı belirtildi. Stadı liglerin ikinci yarısına yetiştirmek için yoğun bir mesai uygulayan yüklenici firma, devasa komplekse kayısı görünümünü kazandıracak cephe kaplamasını ise sürdürüyor.
Bir taraftan da çevre düzenlemesi yapılan Arena’nın koltukları ise Kasım ayı içerisinde monte edilecek.
25 bin seyirci kapasiteli stadın skorboard, canlı yayın ekranı ve tribün ısıtması gibi eksiklerinin tamamlanması çalışmalarının da devam ettiği belirtildi.
Çevre düzenlemesi ve diğer işlerle birlikte 3 aylık çalışma gerektirecek bir mesainin bulunduğu stadın ulaşımı için ise Büyükşehir Belediyesi tarafından dönerli kavşak ve yan yollar yapılacak.