Ziraat Türkiye Kupası D Grubu 2. maçında Çaykur Rizespor’u konuk eden Mersin İdmanyurdu, 2-0 geriye düştüğü maçtan 2-2 berabere ayrılarak kupadaki ümidini korudu.
Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında maçı değerlendiren Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, oynatmadıkları oyunculara şans verdiklerini belirterek, "İlk yarı ile ikinci yarı arasında farklı oyun vardı. İlk yarıda Rizespor, ikinci yarıda biz oyuna hakimdik. Ama benim için en önemli şey Berkan’ın golü ve geçmişte yaşadıkları. Bir kardeşimiz kanseri yeniyor, hayata futbol ile tutunuyor, bu da bence örnek gösterilmesi bir olay. Onun adına çok sevindim. Karagümrük maçında da oynatmıştım. İyi oynadı, sakatlandı. Bu maçtan önce de sakatlığı vardı ama iyileşmişti. Bu maç içinde yine sakatlanmasına üzüldüm. Ona teşekkür ediyorum" dedi.
ÇAYKUR RİZESPOR CEPHESİ
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise, normalde ilk devrede maçı bitirmeleri gerektiğini vurgulayarak, "2-0 değil daha farklı skorla içeriye gidebilirdik, atamadık. İkinci yarıda üçüncü golü bulacak şansımız varken, maalesef oyuncularımız becerikli davranmadı ve pozisyonları çok cömertçe harcadılar. 2-1 ve bunun getirmiş olduğu moral-motivasyon, ardından gelen şanssız bir golle 2-2 bitirdik. Hafta sonu önemli bir lig maçımız var ve bunun değerlendirmesini kendi içimizde lig maçını bitirdikten sonra yapacağız" diye konuştu.