Mersin İdmanyurdu, Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında evinde oynayacağı Torku Konyaspor maçının hazırlıklarına başladı. Teknik direktör Rıza Çalımbay, "Torku Konyaspor takımı çok iyi bir grafik çiziyor. İyi bir takım. Zor bir maç olacak. Ancak kendi sahamızda kendi taraftarlarımızın önünde bu maçı kazanmak istiyoruz" dedi.
Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda, teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde Torku Konyaspor maçının hazırlıklarına başlayan Mersin İdmanyurdu, bu maçı da kazanıp çıkışını sürdürmek istiyor. Isınma koşuşu ise başlayan idmanda, 5’e 2 top kapma ve taktik idman yapıldı. İdmanın son bölümünde ise atomuna çift kale maç yapıldı. Kalelerde Welliton ve Güven Varol’un oynadığı maçı Nurullah Kaya’nın takımı kazandı. Maçın ardından takımları kaybeden Servet Çetin ile Gökçek Vederson, atomları getirerek yenen takıma dağıttı. Renkli anların yaşandığı idmanda futbolcuların morallerinin yüksek olduğu gözlendi. Ayrıca Rıza Çalımbay’ın da oyuncularla yakından ilgilenmesi dikkat çekti.
"SİVASSPOR MAÇINDA MAĞLUP OLSAYDIK ÇOK ÜZÜLÜRDÜK"
İdman sonrası İHA muhabirine açıklamalarda bulunan teknik direktör Rıza Çalımbay, "Sivasspor maçı son dakikada geldi ama biz o maçta gerçekten iyi oynadık. Hem maçın ilk yarısı hem de ikinci yarısı iyi oynadık. O gün mağlubiyeti hak etmemiştik. Mağlup olsaydık çok üzüleceğimiz bir maç olurdu. Oynadığımız oyunun hakkını almamız gerekiyordu. Tabi ki genel olarak pozisyonları çok kaçırdık. Son 3 maçımızda en az 10’un üzerinde net pozisyonlar kaçırdık. Her şeye rağmen galip geldiğimiz için mutluyuz. Zor bir deplasmandı. Bizim de rahatlamamız açısından çok önemliydi. Şimdi kalan 6 maçımız zor olacak. Bunları da alıp ligi iyi bir yerde bitirmek istiyoruz. Zaten bu seneki hedefimiz ligi çok iyi bir yerde bitirmekti. İnşallah onu da gerçekleştiririz" diye konuştu.
"TORKU KONYASPOR MAÇI ZOR OLACAK"
Torku Konyaspor maçıyla ilgili de Çalımbay, "Torku Konyaspor takımı da çok iyi bir grafik çiziyor şu anda. Özellikle kendi sahalarında taraftarıyla bütünleşiyorlar. İyi bir takım. Zor bir maç olacak. Ama kendi sahamızda, kendi seyircimiz önünde bu maçı kazanmak istiyoruz. Bizim tek sıkıntımız taraftar. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda oynadığımız maçlarda çok taraftar geliyor ama orada da inşallah aynı şekilde gelirlerse taraftarın da desteği ile bu maçı kazanmamız gerekiyor. Taraftarın desteği bu maçta çok önemli. Zeminle ilgili bir sıkıntımız da yok. Ortam da gayet iyi. Tek şey taraftarın oraya gelmesi" şeklinde konuştu.