Mersin İdmanyurdu’nda, deplasmanda Medicana Sivasspor karşısında alınan 3 puanın sevinci yaşanıyor.
Mersin İdmanyurdu Asbaşkanı Ayhan Erdem, yaptığı açıklamada, Medicana Sivasspor’u deplasmanda 2-1 yenen oyuncularını kutlarken, önümüzdeki iki haftada evlerinde oynayacakları Galatasaray ve Fenerbahçe maçları öncesinde, her takımı yenebilecek güçte olduklarının mesajını verdi. Ligin kaliteli takımlarından Medicana Sivasspor ile zorlu hava koşullarında mücadele ettiklerini belirten Erdem, “Buna rağmen takımımız iyi bir oyun sergiledi. Maçın son dakikalarına gelindiğinde 1-0 gerideydik. Ama 90. dakikada Sinan’ın ve 90+3’te Futacs’ın golüyle maçı 2-1 kazanıp zorlu deplasmandan 3 puanla dönmeyi başardık” dedi.
Medicana Sivasspor karşısında alınan galibiyetin 3 puandan öte anlamlar taşıdığına değinen Erdem, "Mersin İdmanyurdu takımının, maçın son dakikasına kadar mücadeleden kopmayan, skor ne olursa olsun galibiyeti arayan, arzulu ve disiplinli bir takım olduğunu bir kez daha gördük. Muhteşem bir geri dönüşe imza atan oyuncularımızı ve teknik heyetimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.
Mersin İdmanyurdu’nun 39 puana ulaştığına ve puan cetvelinin 7. sırasına yerleştiğine dikkat çeken Erdem, şöyle devam etti:
"Zorluklar içinde mücadele eden bir Anadolu takımı için önemli bir başarı yakaladığımıza inanıyorum. Mersin İdmanyurdu ligdeki her takımı yenebilecek güçtedir. Yeter ki, taraftarımız bize destek versin. Önümüzdeki 2 haftada kendi evimizde Galatasaray ve Fenerbahçe ile karşılaşacağız. İki takımda Türk futbolunun büyükleri ve iki takım da bu sezon oldukça iyi. Kıyasıya bir şampiyonluk yarışı veriyorlar. Ama bizim de Mersin İdmanyurdu olarak hedefimiz var. Biz puan cetvelinin yükselebileceğimiz en yüksek noktasında ligi tamamlamak istiyoruz. Mersinlilerin önümüzdeki 2 maçta takımımıza destek olmasını, yeni Mersin Stadyumu’nu doldurmasını bekliyoruz.”