Türkiye Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Topaloğlu, hedeflerinin Rio Olimpiyatları’nda derece yapmak olduğunu söyledi.
Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Ordu’nun Fatsa ilçesine gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. Başkan Abdullah Topaloğlu burada yaptığı açıklamada, “2016 yılında Brezilya’da gerçekleşecek olan Rio Olimpiyatları’na federasyon olarak hazırlıklarımız başladı. Okçuluk dalında ülkemizi oradaki olimpiyatlarda temsil etmek gerçekten önemlidir. Mart ayında yapılacak olan Avrupa Şampiyonası için ferdi kota yarışmaları yapılacak ve Mayıs ayı içerisinde de Antalya ilimizde dünya kupası takım kota yarışmaları gerçekleşecek. 2 Eylül tarihi itibarıyla Antalya ilindeki okçuluk tesislerimizde milli takımımız kampa başlayacaklar ve sürekli olarak burada çalışmalarını gerçekleştirecekler. Önemli olan olimpiyatlarda ülkemizi hem bayan hem erkek takım olarak temsil edebilmek. Bayan ve erkek takımları 3 kişiden oluşuyor. Eğer bu hedefimiz gerçekleşmezse 3 bayan 1 erkek olarak Brezilya’ya gitmeyi planlıyoruz. En az 4 sporcu ile olimpiyatlarda okçuluk alanında yer almak istiyoruz. Sporcu ve teknik kadromuzun o güne kadar ciddi bir çalışma içinde olması gerekiyor” dedi.
"OLİMPİYAT ÖNCESİ SPORCULARIMIZ BU ORGANİZASYONLA İYİ NETİCELER ALACAKLAR"
Başkan Topaloğlu, takımların salon dünya şampiyonası için çalışmalara başladığını belirterek, “2016 yılının Mart ayında federasyonumuzca düzenlenen ve Ankara’da gerçekleşecek olan salon dünya şampiyonası var. 1-6 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Dünya genelinden 600 sporcu antrenör ve idareciler gelecek. Toplamda ülkemizde bin kişilik bir grubu ağırlayacağız. Şimdiden hazırlıklarımız bu organizasyon için devam ediyor. Takımlarımızda salon dünya şampiyonası için hazırlıklara başladılar. Bu yarışmada milli takımımızın form durumunu belirleyecek bir yarışma olacak. Güzel ve çekişmeli bir yarışma olacak bu organizasyon. Federasyon dolarak gelen konukları en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. Sporcularımıza oradaki yapılacak karşılaşmalarda vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Yarışmacılarımız Brezilya’daki olimpiyat yarışmalarına gitmeden önce bu organizasyonda iyi neticeler alacaklar” şeklinde konuştu.
Okçuluğun Türkiye’de çok yaygın bir spor olduğunu dile getiren başkan Topaloğlu, “Okullara girişi ile birlikte bazı okullarımızda ders olarak bile gösterilmeye başlanıldı öğrencilere. Milli Eğitim Bakanlığı ile bu konu ile ilgili bir protokol imzaladık. Ayrıca antrenörlerde bu anlamda ülkemizde yetişmeye başladı. Bu sporu ülkemizde geliştirmek için yaptığımız çalışmalar il müdürlükleri, kulüp müdürlüklerine malzeme yardımı yapıyoruz. Her ilde kursları açarak antrenörde yetiştiriyoruz. Her ilde bu kurslarla ilgili görevlilerimiz var. Türkiye genelinde okçuluk iyi yolda ilerliyor. Uluslararası alanda aldığımız neticeler, çok sayıda sporcu ve velinin okçuluk yarışmalarına akın etmesi ileriye dönük olarak bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.