ÖZEL Olimpiyatlar Türkiye ve Gazi Üniversitesi’nin işbirliğiyle Ankara’da düzenlenen Gazi Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Türkiye Bölge Oyunları’na Beylikdüzü'nden katılan özel sporcular üç branşta, toplam da 8 altın, 4 bronz ve 2 gümüş madalya kazandı.

Atletizm, masa tenisi ve karma basketbol branşlarında 160 sporcu ve 35 kurumun katıldığı yarışmalara, Beylikdüzü Belediyesi adına katılan 18 sporcu özel sporcular, üç branşta, toplam da 8 altın, 4 bronz ve 2 gümüş madalya kazandı.

 “BİRLİKTE YARIŞIP KAZANMANIN MUTLULUĞUNU YAŞADILAR”

Özel sporcuların bölge oyunlarında yakaladığı başarıdan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatma Hoşgöz, “Bu tür organizasyonlar, özel çocukları sosyal hayatın içine çekebilmek, onların fizik kondisyonları ile motor becerileri ve yeteneklerini geliştirmek adına büyük önem taşıyor. Sağlık İşleri ve Spor İşleri Müdürlüklerimizin işbirliğiile yetenekli oldukları branşlarda 1 yıl boyunca eğitim alan ve Gazi Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Türkiye Bölge Oyunları’na katılan çocuklarımız, yaşıtlarıyla kaynaşıp birlikte yarışıp yine beraberce kazanmanın mutluluğunu yaşadılar, kendilerine fırsat verildiği takdirde neler başarabileceklerini gösterdiler” dedi.

(FOTOĞRAF)