Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile Dersimspor arasında yarın Erzurum’da oynanması gereken Ziraat Türkiye Kupası 1. Tur maçı 16 Eylül Çarşamba gününe ertelendi.
Dağlıca ve Iğdır saldırılarında şehit haberinin ardından tüm yurtta olduğu gibi Erzurum’da da tansiyonun yükselmesi ve bazı kesimlerin sosyal medya aracılığıyla kupa maçı için hazırlık yaptığı iddialarının ardından Erzurum Valiliği Spor İl Güvenlik Kurulu, maçın bu şartlar altında oynanmaması gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) başvurmuştu.
TFF’nin bugün yaptığı toplantıda Büyükşehir Belediye Erzurumspor - Dersimspor maçının 16 Eylül Çarşamba gününe ertelenmesi yönünde karar aldığı öğrenildi.
DEMİRHAN: "SPORCU VE SPORU SEVENLER AHLAK ÖRNEĞİ OLMALIDIR"
Büyükşehir Belediye Erzurumspor Başkanı Ali Demirhan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Sporcu ve sporu sevenler ahlak örneği olmalıdır. Bizler bilinçli taraftar olmalıyız. Bir birimizi kardeşçe sevmeli ve terör odaklı güçlerin provokasyonuna gelmemeliyiz. Son günlerde ülkemizdeki şehit haberlerinin yüreğimizi yaktığı gibi vatandaşlarımızın huzuru için Dersimspor maçı 16 Eylül 2015 gününe ertelenmiştir. Sporcularımız, taraftarlarımıza kılavuz, milletimize pusula olmalıdır. Bu süreçte art niyetli kişilere fırsat verilmemelidir. Herkesin sağduyulu olmasını diliyorum" dedi.