Rafting Türkiye şampiyonası R/4 3.ayak yarışları tamamlandı. Şampiyonaya katılan takımlar üç gün boyunca Sprint, H2H (kafa kafaya) Slalom ve Nehir içişi olarak belirlenen etaplarda yarışarak günün en iyisi olmak için mücadele etti.

Muğla Dalaman Kaymakamlığı, İlçe Belediyesi, Muşla İl Gençlik Hizmetleri ve Spor müdürlüğü, Gelişmekte Olan Spor Branşları Rafting Federasyonunun ev sahipliğinde 20-21-22 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenlenen, 30 hakem, 24 takım 200 sporcu, antrenör ve Rafting teknik kurulu üyelerinin görev aldığı yarışlarda takımlar U19-Açık Yaş Bay ve Açık Yaş Bayan kategorilerinde yarıştı.

Öte yandan Rafting Federasyonu ve ilçe kaymakamlıkları arasında geleneksel yapılan Kurumlar arası Rafting müsabakaları yapıtı.

Dalaman İlçe Belediyesinin 50. Yıl kutlamaları ile bütünleştirilen Rafting şampiyonası, Dalaman Atatürk Köprüsü mevkiinde Dalaman Çayında yapıldı. Parkurlarda en iyi dereceyi alan takımlar Şampiyona sonrası kupa ve madalya ile ödüllendirildi.

Kaymakamlık Kupası:

1.Dalaman İlçe Tarım Müdürlüğü

2.Dalaman Belediyesi

3.Dalaman Tenis Kulübü

Katılım Kupaları:

Düzce GSM, Dalaman Belediyesi Yıldız Kızlar Rafting Takımı, Van Çatak Belediyesi

Resmi Yarış Kupaları:

U19 Kategorisi

1.Rize Çaykur Spor 1000 tam puan

2.Ardelen Belediyesi 848 puan

3.Yusufeli Belediyesi 801 puan

Açık YAŞ Bayan Kategorisi

1.Ardeşen Belediyesi 955 puan

2.1907 Kanarya Spor 840 puan

3.İstanbul Birleşik Doğa Spor Kulübü (A) 833 puan

Açık Yaş Bay Kategorisi

1.Rize Spor 1000 puan

2.Düzce GSM 880 puan

3.Dalaman Belediyesi 783 puan

Kupa ve madalya törenine Dalaman İlçe Kaymakamı Ali Güldoğan, İlçe Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, Konuk; Rize Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Rafting AS Başkanı Fikret Yardımcı, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Genel Sekreteri Sezai Sürücü, Ortaca ve Dalaman İlçe Spor Müdürü Murat Sözgen, Dalaman İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Onbaş, Rafting Hakemleri, Rafting Arama Kurtarma Kayseri Turkuaz Ekibi, Rafting Teknik Kurul Üyeleri, Rafting Antrenörleri, Rafting Sporcuları ve halk katıldı.