Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Çaykur Rizespor, deplasmanda Medipol Başakşehir’i 2-0’lık skorla mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Rize ekibinin yardımcı antrenörü Roland Koch müsabakayı değerlendirdi.

Koch, “Kupa maçında ilk adımı attık. İstediğimiz sonucu aldık. İyi bir sonuç olarak değerlendiriyoruz. İkinci maça hazırlanacağız. Ama bunun da sadece ilk adım olduğunu unutmamamız gerekiyor. İkinci adım Rize’de gerçekleşecek ve bu sonuç için şanslıyız. Takımımız bugün iyi performans gösterdi. Önemli oyuncularımız eksikti. Maçtan önce sakatlık geçiren Itandje oynayamadı. Bu sebepten dolayı genç Gökhan’ı kullanmak zorunda kaldık. Çok iyi maç çıkardı. Kolay değildi. Sercan ve İsmail’in eksikliği de vardı. Sercan’ın lider bir futbolcu olduğunu biliyoruz. En son olarak Kweuke de eksikti. Tabi ki de Leo da dışarıda olduğu için oyun stilimizde değişmek zorunda kaldı. Erken bulduğumuz golde Robin sayesinde iyi bir durum yakaladık. Biraz da şanslıydık, onlar da pozisyon yakaladı ama iyi çalışanların her zaman şans yanındadır” ifadelerini kullandı.

Çaykur Rizespor’un golcü oyuncusu Kweuke’nin sezonu kapattığı yönünde çıkan iddiaların sorulması üzerine deneyimli antrenör, “Bunu şimdilik söyleyemeyiz. Sağlık ekibimizle birlikte Almanya’daki sağlık ekipleriyle iletişim halindeler. Durumu değerlendirip sonrasına bakacağız” yanıtını verdi.