Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - RUSYA'nın basketboldaki önemli takımlarından Ekaterinburg'un 15 yaş kız takımı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Gençlik ve Spor Kulübü kız takımı arasında dostluk maçı düzenlendi.
Turizm çeşitliliğinde spor turizmiyle de öne çıkan Antalya'da her yıl değişik branşlardaki spor kulüpleri hem kamp hem de tatil programları gerçekleşiyor. Bu kapsamda Rusya'nın önemli basketbol kulüplerinden Ekaterinburg'un genç bayan takımı da kamp için Antalya'yı tercih etti. Yaklaşık 3 hafta Alanya'da kamp yapan Rus kulübün genç sporcuları, Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Gençlik ve Spor Kulübü ile dostluk karşılaşması yaptı.
Uluslararası Antalya Eduant Rus Okulu'nun spor kompleksinde gerçekleştirilen karşılaşma, Rusya Federasyonu'nda Rusya Günü olarak kutlanan 13 Haziran'a denk geldi. Rusya Konsolosluk Ataşesi Miheev Viktor Vldimirioviç, Konyaaltı Yabancılar Kent Konseyi Başkanı Nazarova Oksana Halfatovna ve hem Rus hem Türk taraftarların katıldığı maçta Rus kızlar, karşılaşmayı 61-16 kazandı.
Karşılaşmanın oynandığı Rus Okulu'nun sahibi Zafer Bikkenoğlu, Ruslar açısından önemli olan bugünde Türklerin gösterdiği dostluk için teşekkür ederek, her iki takıma teşekkür kupası takdim etti. İki takım bir sonraki maçın Rusya'da oynanması konusunda da anlaştı. 

FOTOĞRAFLI