Dünya şampiyonluk kemerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edeceğini açıklayan Suriye asıllı boksör Mahmut Ömeriat Manuel Charr, yeni dünya şampiyonluk maçını Türkiye’de yapmak istediğini açıkladı.

Kendisi de Suriyeli bir mülteci ailenin çocuğu olarak bundan 29 yıl önce Almanya’ya göç etmek zorunda kalan Charr, “Dünyada barış istiyorum, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın istiyorum. Özellikle ülkem Suriye’deki savaşın bir an önce sona ermesini istiyorum. Oradaki akrabalarım ve halkım huzura ersin istiyorum. Bundan dolayı WBC ve WBO gibi dünya boks organizasyonlarının barış elçiliğini bana uygun gördüler. Bu doğrultuda maçlara çıkmak istiyorum. Menajerliğimi yapan Easy Motion Skin ile görüşmelerimiz devam ediyor. Nisan ayında WBC’nin şampiyonu Fres Equndo’ya karşı maç yapacağım. Bu karşılaşmayı Türkiye’de büyük bir stadyumda gerçekleştirebilirim. Bunun için barış yanlısı olduğuna inandığım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destek ve onayını bekliyorum. Ondan sonra dünyanın en büyük karşılaşmalarından birine çıkacağım. Klitschko’yu nakavt ederek on beş yıllık iktidarlarına son veren süper şampiyon olarak adlandırılan Anthony Joshua ile maça çıkacağız. Bu karşılaşmayı Türkiye’de Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirerek, oraya Rusya, İran, Irak, Çin, Suriye başkanları ile Erdoğan’ı davet edip, bölgemiz ve dünya barışı için çalışmak istiyorum. Türkiye’de yapacağım bu karşılaşmanın gelirinin bir bölümünü dünya mültecileri için bağışlamak istiyorum” şeklinde konuştu.

VEDAT ALYAZ: “TÜRKİYE BİRAZ DAHA HIZLI DAVRANMALI”

Sporcunun basın danışmanı Vedat Alyaz, “Şu an Almanya harekete geçti. Sporcuyu kendi vatandaşları yaparak ülkeleri için maça çıkarmak istiyorlar. Mahmut tam bir Türkiye ve Türk hayranı boksör. Kendisi aynı zamanda rahmetli Sinan Şamil Sam’ın tek öğrencisidir. Nişanlısı Ceyda Türk, basın danışmanı Türk, antrenörü Türk, etrafındaki arkadaşları Türk, tatillerini sürekli Türkiye’de yapıyor. Tam bir Erdoğan hayranı. Yakında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kendisini Ankara’ya davet edecek. Şu an için görüşmelerimiz devam ediyor. Mahmut, eşinin de memleketi olan İstanbul’a yerleşmek ve Türk pasaportu alarak, ülkemiz adına ringe çıkmak istiyor. Tüm bunları Cumhurbaşkanımızla görüşmemizde kendisine ileteceğiz. Charr’ın kemerini Recep Tayyip Erdoğan’a hediye etme isteği Almanya’da büyük bir memnuniyetsizlikle karşılandı ve medya halen daha bunu eleştiren yazılar yazıyor. Geçtiğimiz günlerde Alman eski milli takım antrenörü Christof Daum, Alman parlamenter Wolfgang Boscbach ve birçok Alman önderleri yaptıkları açıklamalarda; Charr’a Alman vatandaşlığı verilmesi gerektiğini belirttiler. Mahmut Ömeriat Charr, ise daha önce yaptığı açıklamada; Türkiye’nin kendisine vatandaşlık vermesi durumunda memnuniyetle Türkiye adına ringe çıkmak istediğini vurgulamıştı. Mahmut Ömer, Arap dünyasının çıkardığı ilk dünya şampiyonudur. Muhammed Ali’den sonraki ilk Müslüman dünya şampiyonudur. Şu an İslam dünyası kendisini yeni Muhammed Ali olarak tanımlıyor. Şu an süper şampiyon olarak adlandırılan Joschua, Amerikan medyasına yaptığı açıklamada, Mahmut Ömer Charr ile maç yapmak istediğini vurguladı. Önümüzdeki günlerde tüm dünyanın gözü kulağı Mahmut Ömer Charr’da olacak, herkes onu konuşacak. Türkiye elini çabuk tutmalıdır” diye konuştu.

(İHA)